Αυτός είναι ο απίθανος λόγος που οι άνδρες δεν φορούν προφυλακτικό

Ερευνα φωτίζει τα πιο σκοτεινά σημεία του ανδρικού μυαλού.

Το θέμα άνδρας και προφυλακτικό είναι περίπλοκο και ιδιαίτερο. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να σου πούμε να μην το χρησιμοποιείς. Μέχρι και βιντεάκι είχαμε φτιάξει για να σε ευαισθητοποιήσουμε:

 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δεν το χρησιμοποιούν –και δεν αναφερόμαστε σε όσους μόνιμες σχέσεις. Να ξεκινήσουμε με μια αλήθεια: είναι σίγουρα πιο απολαυστικό. Μην κοροϊδευόμαστε, είναι. Οι άλλοι λόγοι είναι λιγότερο σοβαροί, βασικά είναι αστείοι, να λέμε αλήθειες εδώ: κάποιοι θα προφασιστούν ότι τους κόβει τη διάθεση, δηλαδή τους καθιστά λιγότερο «μάχιμους», ενώ άλλοι θα το ρίξουν στην ανατομία λες και ξαφνικά γέμισε ο πλανήτης από κλώνους του James Deen.

Τα έχεις ακούσει αυτά, ίσως να σίγουρα τα έχεις πιει και εσύ ο ίδιος.

Ωστόσο, μια έρευνα που υπέπεσε στην αντίληψή μας, δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα χρήση προφυλακτικού από άνδρες. Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό BMJ Open. Το δείγμα απαρτιζόταν από 51 ετεροφυλόφιλους άνδρες, ηλικίας 18-69 ετών και τους ζητήθηκε να δουν τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες 20 διαφορετικών γυναικών και να τις βαθμολογήσουν με βάση τα παρακάτω κριτήρια:  

Α) την ομορφιά του προσώπου

Β) πόσο πολύ θέλουν να κάνουν σεξ με κάθε μία από τις 20

Γ) την πιθανότητα να φορούσαν προφυλακτικό, αν ίσχυε το (B)

Όπως προέκυψε, όσο πιο όμορφη θεωρούσε το δείγμα ότι ήταν μια γυναίκα, τόσο περισσότεροι δήλωναν ότι θα ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί της. Επίσης, όσο πιο όμορφη θεωρείτο μια γυναίκα, ήταν λιγότεροι εκείνοι που επιθυμούσαν να φορέσουν προφυλακτικό.

Όπως σημειώνει η επικεφαλής της έρευνας, Αναστασία Ελευθεριάδου, διδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο το Southampton, «οι απαντήσεις αυτές είναι πολύ πιθανόν να οφείλονται στο γεγονός ότι οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να προτιμούν για αναπαραγωγή γυναίκες που τους φαίνονται όμορφες, θεωρώντας ότι διαθέτουν καλά γονίδια».

Χωρίς να μπορούμε να μπούμε στα επιστημονικά χωράφια, η αλήθεια είναι ότι τα συμπεράσματα της έρευνας δεν μας εξέπληξαν. Όσο πιο όμορφη στα μάτια μας είναι κάποια, το τόσο πιο στενή θέλουμε να είναι η επαφή που έχουμε μαζί της. Όμως παιδιά, να προσέχουμε για να έχουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved