Γιατί πολλοί άντρες δεν χρησιμοποιούν προφύλαξη;

Μήπως ήρθε η ώρα να πας στο περίπτερο;

 

Μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αυτής της ζωής είναι το σεξ, αυτό είναι γνωστό και δεν χρειάζεται καν να το επισημάνουμε. Ωστόσο, αυτό που δεν ισχύει για όλους είναι ότι υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων κυρίως αντρών που επιμένουν να μην απολαμβάνουν με ασφάλεια -όταν δεν έχουν μία μονογαμική σχέση και αυτό είναι απορίας άξιον. Πώς γίνεται, δηλαδή, στην εποχή μας με όλα αυτά που έχουν γίνει γνωστά ότι μπορούν να συμβούν σε κάποιον που δεν χρησιμοποιεί προφύλαξη -να επιμένει σε αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς;

Ωραία η απόλαυση, αλλά ωραία και η υπευθυνότητα

Είναι από τους βασικούς κανόνες που μαθαίνει ένας έφηβος είναι ότι η προφύλαξη προστατεύει και την σημασία που έχει για τη ζωή του. Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην πορεία και ενώ κάποιος είναι πάνω από δεκαεπτά χρονών δεν είναι η προφύλαξη η στάση ζωής του; Αρχικα, δεν είναι καθόλου υπεύθυνο απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στον άνθρωπο που είναι μαζί του. Σίγουρα καλή και η απόλαυση, αλλά πώς μπορεί να είσαι σίγουρος, ότι όλα είναι καλά με το άτομο που έχεις μαζί σου. Ενδεχομένως, μία κυρίως ανδρική απάντηση σε αυτό θα είναι «δεν με νοιάζει», ωστόσο μία λογική απάντηση σε αυτό είναι ότι «θα έπρεπε να σε νοιάζει».

Έξι πράγματα που σχεδόν κάθε άντρας σκέφτεται μετά το σεξ, αλλά δεν παραδέχεται

Οι τρεις βασικές δικαιολογίες

Η πιο γνωστή δικαιολογία-λόγος για τη μη χρήση προφύλαξης είναι ότι μειώνει την απόλαυση. Και ας πούμε ότι είναι έτσι. Και πάλι δεν είναι λόγος για να μην «προστατεύσεις» το εαυτό σου από όλα αυτά που μπορεί να κρύβονται σε ένα ελεύθερο σεξ με κάποιο άτομο που δεν ξέρεις καλά. Είναι ανεύθυνο και δεν χωράει καμία δικαιολογία σε αυτό.

Η δεύτερη πιο γνωστή-δικαιολογία λόγος είναι ότι κάποιος μπορεί να μην βολεύεται με την χρήση ενός προφυλακτικού. Ούτε αυτό αποτελεί λόγος, με λίγη εξάσκηση, όλα γίνονται.

Η τρίτη πιο γνωστή δικαιολογία λόγος είναι ενισχύει την σύνδεση μεταξύ των εμπλεκομένων. Μα υπάρχουν και άλλους τρόπους για να συνδεθείς καλύτερα με τον άλλον άνθρωπο.

Καλό θα ήταν και οι δύο πλευρές να απαιτούν την χρήση προφύλαξης και να φροντίζουν και οι δύο να έχουν. Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του ενός, επίσης πρέπει γίνει κατανοητή η σοβαρότητα του θέματος, καθώς δεν «παίζουμε» με αυτά. Και κυρίως ο βασικότερος λόγος είναι ότι μπορεί να υπάρχει και άγνοια. Ενδεχομένως να υπάρχουν και βαθύτεροι λόγοι για το γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, όπως η όποια «εξουσία» που μπορεί να αισθάνεται κάποιος που δεν κάνει χρήση προφύλαξης. Όπως και να 'χει είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα και θες ασφάλεια, απαίτησε την χωρίς δεύτερες σκέψεις και σε όποιον δεν αρέσει, στο καλό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved