associated press Ο Μπετόβεν θα εκτοξεύσει την απόδοσή σου στο γυμναστήριο

Άσε τα hip hop και τα techno στην άκρη και βάλε έναν δίσκο από τον 18ο αιώνα να παίζει.

Τι θα ήμασταν χωρίς τη μουσική; Απολίτιστοι. Όχι ότι δεν προσπαθούμε αρκετά ώστε να γίνουμε μία απολίτιστη κοινωνία ωστόσο αυτή είναι μία άλλη συζήτηση. Η μουσική είναι τα πάντα στη ζωή μας. Σκέψου να περάσεις μία ημέρα από την καθημερινότητά σου χωρίς να ακούσεις μουσική. Θλιβερό και συνάμα ανατριχιαστικό. Θα αισθανθείς ένα κενό. Η μουσική είναι παντού γύρω μας. Στο ραδιόφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης για το γραφείο, στο μπαράκι που θα βγεις το βράδυ, στο γυμναστήριο που θα πας να «χτυπηθείς» για να κάνεις τους κοιλιακούς και τα μπράτσα σου να βγουν προς τα έξω.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη μουσική; Αυτό εξαρτάται από τους στόχους που έχεις θέσει. Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους τους mainstream τύπους, των οποίων οι προπονήσεις δεν είναι πάντα έντονες, τότε ίσως έφτασε η στιγμή ν’ αναθεωρήσεις για τη μουσική που ακούς. Αν είσαι από εκείνους που κάνουν 2-3 φορές την εβδομάδα γυμναστική και το επίπεδο προσπάθειας προσεγγίζει μόλις το 60-70% του μέγιστου καρδιακού παλμού, τότε η μουσική ίσως βρίσκεται σ’ ένα είδος που έκανε θραύση πριν 300 χρόνια.

 

 

Μελέτες έχουν συνδέσει την κλασική μουσική με αυξημένη ροή αίματος και μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης, πράγμα που σημαίνει ότι θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια κατάσταση που μπορείς να διατηρήσεις για 45 λεπτά ή περισσότερο. Η έλλειψη στίχων, εν τω μεταξύ, δεν επιτρέπει να αποσπάσεις την προσοχή σου. Η κλασική μουσική έχει ισχυρά αλέγκρο και κρεσέντο. Ωστόσο σε γενικές γραμμές, ο ρυθμός της κλασικής μουσικής είναι πιο αργός και προσφέρει μια καθηλωτική και εγκεφαλική εμπειρία. Η κλασσική μουσική θα εκτοξεύσει την ικανότητά σου στο τζόκινγκ σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και στον πάγκο κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων.

 

 

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ένας Μπετόβεν ή ένας Μότσαρτ θα μπορούσαν να γίνουν οι σύντροφοί σου στο ταξίδι για το τουμπάνιασμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved