Ποιες ασκήσεις βοηθούν στην σπονδυλική στήλη

Θέλουν ακρίβεια οι ασκήσεις. 

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή στάση σώματος και ότι πρέπει να προσέχουμε, ωστόσο πολλές φορές δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία. Πόσες φορές έχουμε πόνους στην πλάτη και στη μέση, απλά επειδή η στάση του σώματός μας δεν ήταν σωστή; Επίσης, η καθιστική εργασία επηρεάζει το σώμα μας και άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για να έχουμε μια υγιής σπονδυλική στήλη. Και από ότι φαίνεται, η μέθοδος πιλάτες είναι ιδανική. 
 

Γιατί πιλάτες;

Αρχικά να αναφέρουμε ότι την τεχνική για τις πιλάτες, τη δημιούργησε ο Joseph Pilates( 1883-1967). Σήμερα ένα πρόγραμμα με πιλάτες το βρίσκουμε σε όλα τα γυμναστήρια, βοηθώντας τον πόνο στην σπονδυλική στήλη ή στην πλάτη. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους αφού - ενισχύει τους μύες της πλάτης και τους κάνει πιο ελαστικούς,  βοηθά στην ευελιξία και βοηθά σε μια υγιή σπονδυλική στήλη.
 
Για όσους περνούν πολύ χρόνο πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου ή είναι σκυμμένοι πάνω από έναν υπολογιστή ή γράφουν e-mail όλη ημέρα, η μέθοδος πιλάτες μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση των σφιγμένων μυών και να βοηθήσει στη μείωση ή στην εξάλειψη του πόνου στην πλάτη. Όποιος έχει πόνο στην πλάτη ή  αναρρώνει από έναν τραυματισμό,  η μέθοδος με τις πιλάτες μπορεί να βοηθήσει στη συνολική κατάσταση του σώματος καθώς εστιάζει στη σταθεροποίηση και στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης.
 
 
Μην ξεχνάς ότι είναι ασκήσεις που βασίζονται στην ακρίβεια. Για αυτό, όσοι θέλουν να τις κάνουν για πρώτη φορά θα πρέπει να ξεκινήσουν με τον δάσκαλό τους by the book. Η άσκηση με πιλάτες είναι μία προοδευτική μέθοδος και υπάρχει αρκετός χώρος για να συνεχίσεις να προκαλείς τον εαυτό σου. Οι ασκήσεις είναι αργές και ελεγχόμενες, αλλά με τον καιρό θα αυξήσεις αντοχή και ένταση. Εξάλλου, μάλλον για αυτό η συγκεκριμένη τεχνική έχει καθιερωθεί ως η αγαπημένη προπόνηση αθλητών, χορευτών και φυσιοθεραπευτών. 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved