Με ποιο τρόπο το στρέτσινγκ σε προφυλάσει από τραυματισμούς

Οι διατάσεις που μάθαινες από τα σχολικά χρόνια έχουν και λόγο ύπαρξης και αποτελέσματα.

Μπορεί να το κάνουμε μηχανικά, αλλά το στρέτσινγκ πριν και μετά την προπόνηση, δεν είναι απλά μία ρουτίνα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, αλλά ένα αναγνωρισμένο σύστημα πρόληψης τραυματισμών, που με τη σωστή πρακτική θα σε κάνει να μην υποφέρεις από πόνους και φλεγμονές.

Κάτι ξέρουν οι φυσιοθεραπευτές και οι αθλίατροι που φωνάζουν ότι οι ασκήσεις στρέτσινγκ πρέπει να διαρκούν, όχι λίγότερο από ένα λεπτό και μάλιστα για κάθε μυϊκή ομάδα. Μπορεί να βαριέσαι, μπορεί να λες θα το κάνω μετά στο σπίτι, αλλά κυριολεκτικά δεν έχεις ιδέα πόσο ευεργετικό είναι για τον οργανισμό σου.

Διάβασε επίσης: Πώς οι ραχιαίοι θα σώσουν την υγεία σου.

Αρχικά το στρέτσινγκ είναι μία συνήθεια που τη μαθαίνει το ίδιο το σώμα σου όταν την κάνεις πριν και μετά τις προπονήσεις. Η αποθεραπεία που κάνεις θωρακίζει ουσιαστικά το μυικό σου σύστημα και παράλληλα αυξάνεται μία ορμόνη ονόματι IGF 1. Είναι μία πρωτείνη που ανήκει στην ομάδα των πολυπεπτιδικών και έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει την σκελετική δομή και τους περιφερειακούς ιστούς με αποτελέσματα υπετροφικά. Αυτή η προστασία που δημιουργείται σε συνδυασμό με την αύξηση υπατοκυττάρων που βοηθούν στο να φύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό, έχουν ως αποτέλεσμα να προστατεύουν το μυοσκελετικό σου.

Οπότε την επόμενη φορά ξανασκέψου αν θέλεις να τις παραμελήσεις. Το στρέτσινγκ είναι καίριο για να μην μείνεις έξω από την προπόνηση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved