Μερικά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή τεστοστερόνη

Τα οποία και δεν πρέπει να αγνοήσεις γιατί σε επηρεάζει με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Η ορμόνη ταμπού για πολλούς άντρες έχει συνδεθεί με το σεξ και τη μυική μάζα, λόγοι αρκετοί για να σε απασχολεί το επίπεδό της στο σώμα σου, αλλά είναι καιρός να μάθεις και άλλα πράγματα για αυτή τη σπουδαία ουσία. Σαν ορμόνη είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των οστών, άρα και για την υγεία τους, ενώ συμμετέχει και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, το κύριο συστατικό του αίματος. Ακριβώς επειδή είναι ορμόνη ρυθμίζει πολλές ακόμα λειτουργίες του σώματός μας, που ξεφεύγουν αρκετά από το γυμναστήριο και το κρεβάτι μας.

Οι τροφές που ενισχύουν την τεστοστερόνη σου

Η μέση ηλικία είναι το ορόσημο από το οποίο και μετά τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν και φθίνουν στους περισσότερους άντρες, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Η πτώση της τεστοστερόνης μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και χρειάζεται δέουσα προσοχή στα σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί όπως είπαμε έχει να κάνει με το σεξ και τα μπράτσα, αλλά όχι μόνο με αυτά.

 

 

Το πρώτο σημάδι που πρέπει να προσέξεις είναι η μειωμένη διάθεση για σεξ. Αυτή μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και έμμεσα, δηλαδή να υπάρχει διάθεση για σεξ, αλλά να είναι δύσκολη η επίτευξη μιας στύση ή αυτή να μην έχει μεγάλη διάρκεια. Ακόμα και η μειωμένη διάθεση για αυτοϊκανοποίηση ή λιγοστεύουν ακόμα και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί συρρίκνωση των γεννητικών οργάνων, τόσο του πέους, όσο και των όρχεων. 

Ποια είναι ακριβώς η δράση της τεστοστερόνης στο σώμα σου;

Η τεστοστερόνη χτίζει μυϊκή μάζα, άρα αν γυμνάζεσαι μπορείς να καταλάβεις από εκεί το χαμηλό της επίπεδο. Για παράδειγμα μπορεί να παρατηρήσεις ότι ζορίζεσαι τα σηκώσεις βάρη που σου φαινόντουσαν πιο «ελαφριά» και εύκολα. Μπορεί να μην φαίνεται η συρρίκνωση στο μάτι στα πρώτα στάδια, αλλά υπάρχει και θα φανεί αργότερα.

 

 

Αυτό που δεν κρύβεται όμως είναι η κοιλιά. Η μειωμένη τεστοστερόνη αυξάνει τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα και η μπάκα είναι γεγονός. Εδώ υπάρχει ένας αλληλοτροφοδοτούμενος κύκλος. Η μειωμένη τεστοστερόνη σχετίζεται με τον διαβήτη και τα προβλήματα καρδιάς, όπως σχετίζεται και μεγάλη κοιλιά με αυτά.

Και αυτές τις τροφές πρέπει να αποφεύγεις γιατί μειώνουν την τεστοστερόνη σου

Τέλος υπάρχει τίμημα και για το πνεύμα, σαν να μην έφτανε η επίπτωση που φέρνει στη σεξουαλική ζωή. Η μνήμη ασθενεί και μπορεί να παρατηρήσεις ότι ξεχνάς εύκολα ή ζορίζεσαι να ανακαλέσεις πράγματα από τη μνήμη σου. Από τη στιγμή που μιλάμε για μία ακόμα ορμόνη, η διαταραχή της είναι λογικό να επηρεάζει τη διάθεσή σου. Η απότομη εναλλαγή διάθεσης από χαρά σε νεύρα είναι ένα πολύ δυνατό πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με κάποια ορμόνη, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι η τεστοστερόνη.    



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved