Oι gamers χρειάζονται κι αυτοί τις ιδιαίτερες βιταμίνες τους

Οι gamers είναι μία πολύ ειδική ομάδα ανθρώπων που έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες από συμπληρώματα διατροφής.

Ένας επαγγελματίας gamer κάθεται κατά μέσο όρο μπροστά από μία οθόνη, σε καθημερινή βάση, περίπου 9 ώρες. Αυτό φυσικά έχει μεγάλο αντίκτυπο στην σωματική υγεία αλλά στην ψυχολογία του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι gamers να βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερο σωματικό ρίσκο συνεχώς. Χωρίς άσκηση, χωρίς βιταμίνες, χωρίς ήλιο, όλα στο σώμα αλλά και στο πνεύμα παραμορφώνονται. Από πόνους στα άκρα μέχρι ζαλάδες κακής στάσης, ο gamer διακινδυνεύει πολλά κάθε μέρα. Ίσως ακούγεται αστείο αλλά όμως η ζωή ενός γραφείου ή μιας καθιστικής εργασίας είναι πολύ πιο χάλια από μία χειρωνακτική ζωή. Στο γραφείο μπορεί να μην κουράζεσαι τόσο σωματικά αλλά όμως αυτό έχει άλλα κακά.

 

 
 

10 video games της δεκαετίας του '90 που μας έκαναν gamers

Έτσι ο καλός και συνετός gamer πρέπει να γνωρίζει τι βιταμίνες και τι συμπληρώματα διατροφής πρέπει να καταναλώνει σε καθημερινή βάση για να είναι πάντα στο peak των δυνατοτήτων του. Για παράδειγμα κάποτε εργαζόμουν σε ένα net cafe (τότε ξεφυτρώνανε σαν τα μανιτάρια παντού) κι εκεί όλοι μέρα αλλά και όλη νύχτα υπήρχε κόσμoς που έπαιζε ασταμάτητα games. Όλοι έλιωναν στο Counter Strike και την Dota. Αυτοί όμως που ήταν οι πιο αποδοτικοί παίχτες ήταν εκείνοι που πρόσεχαν την διατροφή τους και δεν έπαιρναν κάθε βράδυ junk για να φάνε. Σε γενικές γραμμές όμως δεν φτάνει μόνο η διατροφή. Ουσιαστικά οι gamers είναι κι αυτοί αθλητές κι έτσι πρέπει να γνωρίζουν τι συμπληρώματα να παίρνουν. Για παράδειγμα μία βασική βιταμίνη που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ντουλάπια των gamers είναι η βιταμίνη D. Αντικαθιστά το φως του ήλιου και βοηθάει στη συγκέντρωση.

 

 

Για την κούραση που μπορεί να προκαλέσει η καθιστική ζωή ενός gamer προβλέπεται μελατονίνη ή μάλλον ένα συμπλήρωμα που ισορροπεί την έκκριση μελατονίνης η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα ύπνου στο σώμα μας. Ιδιαίτερα γι’ αυτούς που παίζουν σε κάποιο tournament νύχτα λόγω διαφοράς ώρες. Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό συμπλήρωμα είναι το μαγνήσιο που μπορεί να παρατείνει την ενέργεια σου πέρα από το κανονικό, πάντα με πολύ φυσικό τρόπο. Για τους πόνους στις αρθρώσεις συνιστάται συμπλήρωμα με λάδι ψαριού μιας και το Ω3 μπορεί να ανακουφίσει τον ήδη υπάρχον πόνο αλλά και να δυναμώσει τα άκρα. Επίσης το Ω3 κάνει καλό και στα μάτια, κάτι το οποίο οι gamers το χρειάζονται μιας και βρίσκονται όλη μέρα μπροστά από μία οθόνη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved