Ο Chris Pratt έφτιαξε σώμα που τα βάζει ακόμα και με δεινόσαυρους

Ο 43χρονος πρωταγωνιστής του “Jurassic World: Dominion” παραμένει ακόμα σε άψογη φόρμα και αυτά είναι τα μυστικά του.

Μπορεί για όσους ρομαντικούς millennials Jurassic Park να σημαίνει μόνο το αυθεντικό φιλμ του 1993 με τον Jeff Goldblum, όμως για καλή τύχη των νεότερων, το reboot του saga των δεινοσαύρων δεν είναι καθόλου κακό. Από το 2015 και το Jurassic World, o Chris Pratt όχι μόνο πρωταγωνιστεί, αλλά πραγματοποιεί και πολλά από τα επικίνδυνα stunts χωρίς τη συνδρομή κασκαντέρ. 

Μαζί με τον ρόλο που διατηρεί στο σύμπαν της Marvel, o Chris Pratt έχει κατακτήσει τη θέση που του αξίζει σαν πρωταγωνιστής ταινιών δράσης και για να διατηρήσει αυτή τη θέση, είναι στο ίδιο άψογο επίπεδο φυσικής κατάστασης για πάνω από έξι χρόνια και για τρεις ταινίες σερί. 

Αρχιτέκτονας του κορμιού του είναι ο Simon Waterson, γυμναστής μεταξύ άλλων διασήμων ακόμα και του Daniel Craig. H γνωριμία τους έγινε στο Λονδίνο στα γυρίσματα του Guardians of the Galaxy και η μεταμόρφωσή του έγινε αμέσως viral λόγω των 30 κιλών που έχασε. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το πώς έχει καταφέρει ο Pratt να μένει στο ίδιο επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια, πάμε να δούμε τι κάνει.

 

 

Γυμναστική και αποθεραπεία

Όπως λέει και ο ίδιος ο Waterson, είναι πολύ βασικό να ξέρεις ποιος ακριβώς είναι ο στόχος σου για να τον πετύχεις όταν θες να φιτάξεις κορμί. Για τις ανάγκες του Jurassic World ο Pratt δεν χρειαζόταν να είναι στεγνός και φέτες, αλλά να έχει πιο πολύ το σώμα ενός απόστρατου ειδικοδυναμίτη ή ενός fit αγρότη.  Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα ασκήσεων είχε πολύ κωπηλατικό, peloton και βάρη. Ένα εργαλείο κλειδί ήταν η μπάλα ισορροπίας bosu.

Αυτό γιατί ο Chris Pratt δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειρος στην οδήγηση μοτοσικλέτας πριν τα γυρίσματα και κάπως έπρεπε να κάνει προπόνηση στην ισορροπία. Με αυτή την ευκαιρία έκανε πολλές από τις ασκήσεις με βάρη πάνω στο bosu φτιάχνοντας τις δικές του αποδοτικές ασκήσεις. 

Τέλος, ειδικά στην περίπτωση του Pratt που έπρεπε να μεταμορφωθεί από πλαδαρός δημόσιος υπάλληλος του Parks & Recreation σε action hero, η αποθεραπεία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αποφυγή τραυματισμών και την επιτάχυνση της επίτευξης του στόχου. Η συνταγή της αποθεραπείας πολύ απλή και αποδοτική. Πάγος και παγωμένο νερό για τα σημεία που μόλις είχαν γυμναστεί εκμηδένισαν την πιθανότητα τραυματισμού.

 

 

Η σημασία του κανόνα 40-40-20 στη διατροφή

Ο Pratt είναι ψηλός, γεροδεμένος με καλό μεταβολισμό, αυτό σημαίνει ότι έχει ανάγκη από μια «γεμάτη» δίαιτα. Σαν βασική αρχή είχε τον κανόνα που θέλει 40% υδατάνθρακα, 40% πρωτεΐνη και 20% καλά λίπη. Όταν η μέρα ήταν πιο απαιτητική λόγω προγράμματος τηρούσε τον ίδιο κανόνα, αλλά συμπλήρωνε 500-1000 θερμίδες. Αυτό που στερήθηκε δια ροπάλου ο Pratt ήταν η ζάχαρη και τα αγαπημένα του muffins και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ανακοίνωσε ότι το δύσκολο ταξίδι του στον κόσμο των δεινοσαύρων τελειώνει με το Jurassic World: Dominion. Δεν πειράζει, εμείς κρατάμε την μεταμόρφωση των μείον 30 κιλών και το ότι παρέμεινε σε φόρμα ακόμα στα 42, εσύ ακόμα ψάχνεις δικαιολογίες;  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved