Τι θα σου συμβεί αν κόψεις τη ζάχαρη για μία εβδομάδα

Κι όμως ένας μικρός «πόλεμος» θα ξεκινήσει μέσα σου θα είναι όμως για καλό.

Η ζάχαρη είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στις ζωές όλων μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν την έχεις μάθει δεν είναι εύκολο να την κόψεις, κι αν την αρχίσεις κολλάς άσχημα, είναι ξεκάθαρα ένα σκληρό ναρκωτικό.

Τα τελευταία 10 χρόνια και μετά τις κλινικές μελέτες που έγιναν στη δεκαετία του 2000 υπάρχει ένα κλίμα υπέρ τω καλών λιπών και των πρωτεϊνών στη διατροφή και κατά των τρανς λιπαρών και της ζάχαρης (είτε πρόκειται για φρουκτόζη είτε για γλυκόζη).

Γιατί ο ήλιος σου κάνει καλό πέρα από ηλιοθεραπεία

Δυσκολεύτηκες ποτέ να πεις "όχι" σε μια λιχουδιά, ενώ ξέρεις ότι δεν πρέπει να τη φας; Είτε ενδίδεις σε ζυμαρικά στο δείπνο, είτε πίνεις τον καφέ ή το τσάι σου μαζί με κέικ ή μπισκότα, μια συνεχής συμπεριφορά τέτοιου είδους θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχεις εθισμό στη ζάχαρη – έστω και μικρή.

 

 
 

Όταν σταματήσετε να τρώτε ζάχαρη θα δείτε σημαντικές βελτιώσεις στους δείκτες της υγείας σας, ακόμα και μέσα σε 9 μέρες, έστω κι αν δεν μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες που λαμβάνετε.

Αν και είναι σημαντική πηγή ενέργειας, επειδή είναι οικονομική και εύκολα διαθέσιμη, κρίνεται επίσης πολύ εθιστική και επικίνδυνη για την υγεία.

Τι θα συμβεί όμως στο σώμα σου αν κόψεις τη ζάχαρη για μία εβδομάδα;

 

 
 

Είναι γνωστό ότι οι διατροφολόγοι για δεκαετίες κατηγορούσαν τα διατροφικά λίπη για κάθε δεινό στην υγεία αφήνοντας στο απυρόβλητο τη ζάχαρη. Μετά το 2004 όμως υπήρξε μια στροφή κατά της ζάχαρης. Όχι η ζάχαρη δεν είναι καλή για την υγεία σου, κι όμως ακόμη όλοι μας την καταναλώνουμε.

Τώρα αυτή η μελέτη δίνει τη χαριστική βολή βρίσκοντας ότι η αποχή από τη ζάχαρη μόλις για 9 μέρες έχει θεαματικά αποτελέσματα στους δείκτες υγείας. Ποτέ άλλοτε έχει βρεθεί τέτοια βελτίωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δες εδώ τι θα γίνει στο σώμα σου αν κόψεις τη ζάχαρη για μία εβδομάδα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved