pexels Αν θέλεις να μαυρίσεις όμορφα και ακίνδυνα, τότε πρέπει να προσέξεις 3 πραγματάκια

Το κάψιμο από τον ήλιο είναι επικίνδυνο. Πώς θα τα καταφέρεις φέτος το καλοκαίρι;

Ποιος είναι εκείνος που δεν θέλει ένα όμορφο μαύρισμα; Ένα μαύρισμα που μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας κάνει χαρούμενους πως κάτι κάναμε στην παραλία. Πως δεν ιδρώσαμε απλώς. Ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για κάψιμο που θα οδηγήσει σε μελάνωμα. Τι πρέπει να γνωρίζεις, λοιπόν, για να το αποφύγεις;

Βάλε αντηλιακό παντού

Όχι το αντηλιακό δεν είναι μόνο για το πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη. Ο καθηγητής δερματολογίας Cameron Rokhsar αναφέρει πως το 68% των ατόμων με μελάνωμα φακοειδούς τύπου (ένας τύπος καρκίνου του δέρματος που εμφανίζεται σε παλάμες και πατούσες) πέθαναν γρηγορότερα σε σύγκριση με όσους έπασχαν από μελάνωμα σε άλλα σημεία του δέρματος, όπως το πρόσωπο και τα χέρια.

 

 

Αν γεννήθηκες άσπρος, αποδέξου του

Αν θέλεις να ακολουθήσεις την αντίθετη διαδρομή με τον Μάικλ Τζάκσον, τότε κάνεις μία λάθος επιλογή. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το να κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο θα σε οδηγήσει σε έγκαυμα. Αυτό ισοδυναμεί με 50% μεγαλύτερες πιθανότητες για καρκίνο του δέρματος. «Η αυξημένη παραγωγή χρωστικής ουσίας κατά την έκθεσή σου στον ήλιο, είναι ο μόνος τρόπος του οργανισμού να αμυνθεί κόντρα στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία», λέει η Mona Gohara, υπεύθυνη ερευνών στο δερματολογικό τμήμα του ιατρικού πανεπιστημίου Yale.

«Το μαύρισμα των διακοπών ΔΕΝ θέλω να ξεβάψει»

Μετά τα 30, η κατάσταση σοβαρεύει

Η εμφάνιση μελανώματος αυξάνεται με την ηλικία. : «Η έκθεση εφήβων στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία πάνω από δυο ώρες, τέσσερις φορές τη βδομάδα, επί ένα έτος συνεχώς, μεγεθύνει το ρίσκο εμφάνισης μελανώματος κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας έως και 200%. Είτε είσαι αθλητής εκτός γυμναστηρίου, είτε κάνεις διακοπές με τον μπαμπά και τη μαμά, φόρεσε SPF 30+ επανειλημμένα κάθε δύο ώρες», αναφέρει σε έκθεσή του το Αμερικανικό Ίδρυμα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved