«Το μαύρισμα των διακοπών ΔΕΝ θέλω να ξεβάψει»

5 βήματα για να μείνει το δέρμα σου σε καλοκαιρινό mode.

Είναι αλήθεια πως την τρέλα που έχουν τα κορίτσια μας με το μαύρισμά τους δεν την υιοθετούμε για τον εαυτό μας. Εκείνες, ναι, τις θέλουμε όσο εξωτικές γίνεται και κάνουμε τα στραβά μάτια όταν λιώνουμε με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

tan girl man

Αλλά μεταξύ μας τώρα, κι εμείς το μαυρισματάκι μας το αγαπάμε. Και θέλουμε, αν είναι δυνατόν, να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται. Φυσικά το κάθε τι έχεις το κόστος του και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια γρήγορα ξεβάφει.

Αν θες κι εσύ να κρατήσει το δέρμα σου το καλοκαιρινό mode, τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και ως ανάμνηση των διακοπών που τελείωσαν οι καταραμένες, υπάρχουν 5 μικρά βήματα που μπορείς να κάνεις προς αυτή την κατεύθυνση.

1.Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Το δέρμα έχει την τάση να ξεραίνεται από τον ήλιο και να προσπαθεί να ανανεωθεί. Αν τώρα, λόγω κακής διατροφής, κακής ζωής και γενικότερα κακή συμπεριφοράς προς τον εαυτό σου είσαι σαν αποξηραμένο ψάρι πριν τις διακοπές, μετά από αυτές προφανώς και θα αρχίσεις να ξεφλουδίζεις σε χρόνο dt. Οπότε τρεις επιλογές: ή μη δίνεις καμία σημασία, ή κάνε λίγο υγιεινή ζωή ή φρόντισε μες στη χρονιά να χρησιμοποιείς καμιά κρέμα απολέπισης που και που –αν είσαι τύπος που ψάχνεται με «προιόντα».

2. Βάζε αντιηλικακό

Κι όμως μη σου φαίνεται περίεργο. Η τακτική αράζω στα Κουφονήσια σαν ημιάγριος μέχρι να μου πάρει ο ήλιος την ψυχή δεν πρόκειται να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ναι θα μαυρίσεις. Και αμέσως το δέρμα θα αρχίσει να ξεφλουδίζει λες κι είσαι φίδι που αλλάζει κοστουμάκι. Βάλε αντιηλιακό με δείκτη 15 έως 30, και θα καταφέρεις δύο πράγματα: και από τον ήλιο να προστατευτείς (πράγμα απαραίτητο πια) και το μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο.

missing this area applying sunscreen

3. Κράτα το δροσερό

Κοίτα έχει χάσει που έχει χάσει την υγρασία του το δέρμα μετά από 10 μέρες διακοπές, μη το ζορίζεις κι εσύ περισσότερο. Όλοι το αγαπάμε το καυτό ντους αλλά τώρα δεν είναι ώρα για τέτοια. Το δέρμα σου διψάει για υγρασία και δροσιά, δώστου αυτό που θέλει με κρύα ή αν δεν αντέχεις χλιαρά ντουζάκια.

4. Η λέξη κλειδί: ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Μπορεί να κοροϊδεύεις και να λες εγώ τέτοια πάνω μου δε βάζω. Αλλά σε θέλω να τα λες αυτά όταν έχεις κατακαεί. Και λες σα μικρό κοριτσάκι. Και παρακαλάς την κοπελιά σου για λίγη Bepanthol λες και είναι κάποιο μαγικό ξόρκι που θα σβήσει τη φωτιά που νιώθει το δέρμα σου. Κράτα αυτή τη σκέψη και φρόντισε, πέρα από το πολύ νερό που καλό είναι να πίνεις, να βάζεις και καμιά ενυδατική ώστε να αντέξει το καλοκαιρινό δέρμα σου παραπάνω καιρό. Και να ηρεμήσει η ψυχούλα σου από το αίσθημα πυρκαγιάς που νιώθεις από τις πατούσες μέχρι τα αυτιά.

sun burn resize

5. Για φανατικούς του μαυρίσματος ΜΟΝΟ

Τώρα εδώ συνέχισε να διαβάζεις μονάχα αν είσαι φανατικός της ηλιοθεραπείας, σε σημείο που δεν αντέχεις να την αποχωριστείς με την καμία. Αν χρησιμοποιείς λάδια μαυρίσματος (κάτι που δε συνιστούμε σε καμία περίπτωση) σίγουρα το μαύρισμα θα αντέξει παραπάνω. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες λοσιόν after sun που περιέχουν συστατικά για βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Είπαμε, ΜΟΝΟ για φανατικούς!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved