pexels Μήπως έχουμε υποτιμήσει το πρωινό περπάτημα;

Έχει πολλαπλά οφέλη που τα αγνοούμε και έφτασε η στιγμή ν’ αναθεωρήσουμε.

Η πρωινή γυμναστική μόνο οφέλη έχει στη ζωή σου. Ωστόσο αν είσαι από εκείνους που βαριούνται να γυμναστούν, τότε μπορούν να... επενδύσουν στο περπάτημα. Το πρωινό περπάτημα είναι υποτιμημένο. Θεωρούμε πως δεν κάνει δουλειά αλλά αυτό είναι τεράστια παρεξήγηση. Έχουμε 7 λόγους ώστε ν’ αναθεωρήσεις και να το βάλεις στη ζωή σου.

Καλύτερη διάθεση

Η γυμναστική και το περπάτημα επιδρούν στην ψυχολογία μας. Μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα και πιο θετικά. Μειώνουν το άγχος, το στρες, την κατάθλιψη και έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Περισσότερη ενέργεια

Έρευνες έδειξαν ότι ενήλικες που περπατούν 20 λεπτά το πρωί έχουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση από εκείνους που επιλέγουν την γυμναστική σε εσωτερικό χώρο. Οπότε την επόμενη φορά θα χρειαστείς περισσότερη ενέργεια, γνωρίζεις ότι μία βόλτα στον δρόμο είναι ιδανική επιλογή.

 

 

Θα χάσεις κιλά

Ακόμη και η χαλαρή γυμναστική, όπως το πρωινό περπάτημα επιδρά θετικά στον μεταβολισμό. Μάλιστα όσο πιο έντονο είναι το περπάτημα, η διάρκεια και η καλή διατροφή, τόσο πιο γρήγορα και εντυπωσιακά τα αποτελέσματα.

Τελικά μπορεί το περπάτημα να σε βοηθήσει να χάσεις κιλά;

Πρόληψη ασθενειών

Ένα 20λεπτο χαλαρό πρωινό περπάτημα βοηθάει στην ροή του αίματος και έχει πολλαπλά οφέλη. Μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου  στο αίμα, στην καρδιακή λειτουργία αλλά και να αποτρέψουν την εμφάνιση καρκίνου.

Δυναμώνεις τα πόδια

Όσο περισσότερο περπατάς, τόσο περισσότερο γυμνάζεις τους μυς των ποδιών. Αποκτάς αντοχή, δεν κουράζεσαι από την ορθοστασία και ανεβαίνεις πιο εύκολα σκάλες.

 

 

Καθαρίζει το μυαλό

Θα σε κάνει να ξεχαστείς από τα άγχη της καθημερινότητας και να σκέφτεσαι πιο καθαρά. Ο ήλιος, ο καθαρός αέρας και το οξυγόνο είναι ο απόλυτος συνδυασμός για να αποτοξινωθεί ο εγκέφαλος.

Ποιοτικός ύπνος

Θα σε βοηθήσει να έχεις πιο ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο. Το πρωινό περπάτημα βοηθάει στο να αντιμετωπίσεις την αϋπνία και μάλιστα οι άνθρωποι που προτιμούν να γυμνάζονται το πρωί, κοιμούνται πιο άνετα σε σύγκριση με εκείνους που γυμνάζονται το απόγευμα ή το βράδυ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved