Πώς το ζεστό μπάνιο θα σου φτιάξει κορμί το καλοκαίρι

Η μέθοδος που κάνει πιο αποδοτική τη γυμναστική μας.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και αυτή η ζέστη είναι από μόνη της ένα ακόμη εμπόδιο στο να γυμναστούμε. Κι ενώ οι δικαιολογίες που μπορούμε να βρούμε ώστε να τα παρατήσουμε είναι πολλές, οι λόγοι είναι περισσότεροι. Ένας μάλιστα έρχεται από το ντους. Βασικά το να κάνουμε καυτά μπάνια θα μας βοηθήσει στο να γίνουμε πιο αποδοτικοί στην προπόνησή μας.

Σε μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δρομείς που προετοιμάζονταν για αγώνα 5 χιλιομέτρων, παρατηρήθηκε ότι ύστερα από 5 μέρες προπόνησης στη ζέστη, βελτιώθηκε κατά 6.5% η απόδοσή τους σε σύγκριστη με πριν που φορούσαν παγωμένα ρούχα πριν ξεκινήσουν. Μάλιστα ο επικεφαλής της έρευνας προτείνει να κάνουμε ένα καυτό μπάνιο μισή ώρα έπειτα από ένα μισάωρο τρέξιμο.

 

 

Συγκεκριμένα, κάνοντας μπάνιο με καυτό νερό εγκλιματιζόμαστε περισσότερο στη ζέστη και καθώς το σώμα ιδρώνει περισσότερο απελευθερώνει την εσωτερική θερμότητα. Επίσης το σώμα προσαρμόζεται γρηγορότερα στις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και αντέχεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες.

Πώς θα ξεπεράσεις το ενοχλητικό πιάσιμο μετά την προπόνηση

Ταυτόχρονα η προπόνηση σε υψηλές θερμοκρασίες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύει τη μυοσκελετική δύναμη και μειώνει την εσωτερική θερμοκρασία. Επίσης κατ' άλλους κάνει πιο εύκολη την προπόνηση στο κρύο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved