pexels Πώς θα ξεπεράσεις το ενοχλητικό πιάσιμο μετά την προπόνηση

Πέντε συμβουλές για να τα καταφέρεις αποτελεσματικά.

Έχει συμβεί σε όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να γυμνάζεται και να μην του έχει συμβεί. Εκείνο το πιάσιμο μετά την προπόνηση που μας ταλαιπωρεί και μας δυσκολεύει να κάνουμε τις πιο απλές κινήσεις. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που αν τους ακολουθήσεις πιστά, τότε θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Μην ξεχνάς τις διατάσεις

Μπορεί να τις βαριέσαι πολύ αλλά οι διατάσεις μετά τη άθληση είναι πολύ σημαντικές για διάφορους λόγους. Και ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι σε βοηθάν να αποφύγεις τον τραυματισμό των μυών και να τους βοηθήσεις να επανέλθουν γρηγορότερα.

 

 

Χαλαρωτικό μπάνιο

Ένα μπάνιο μετά τη γυμναστική είναι απαραίτητο όχι μόνο για να αισθανθείς πιο καθαρός αλλά και για να χαλαρώσεις. Επιπλέον, ένα χλιαρό μπάνιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θα επαναφέρει του μυς πιο γρήγορα.

Ασκήσου

Σίγουρα έχεις ακούσει ότι για να ξεπεράσεις το πιάσιμο γρηγορότερα θα πρέπει να γυμναστείς άμεσα. Βέβαια, θα πρέπει να προσέξεις την ένταση της άσκησης καθώς κάποιες ασκήσεις πιθανόν να μη βγαίνουν λόγω του πιασίματος σου.

Man Maker: Η άσκηση που κάνει τα burpees να φαίνονται παιχνιδάκι

Μασάζ

Αν είσαι πολύ πιασμένος μπορεί να γίνει και αρκετά επώδυνο αλλά και αποτελεσματικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επαγγελματίες αθλητές το επιλέγουν μετά την προπόνηση τους.

 

 

Ύπνος

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για να μπορέσει ο οργανισμός σου να ξεκουραστεί και να αποδώσει την επόμενη ημέρα. Κατά τον ύπνο λοιπόν οι μυς αποκαθίστανται. Αν όμως εσύ δεν κοιμάσαι αρκετά τότε αυτό θα έχει επίπτωση και στους πιασμένους μυς σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved