Η δίαιτα του στρατιώτη θα σε κάνει ετοιμοπόλεμο

Μπορείς να χάσεις 5 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα.

Είναι μια άλλη ονομασία για μια αυστηρή δίαιτα 3 ημερών, η οποία ακολουθείται από ένα “διάλειμμα” 4 ημερών και ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται συνεχώς για όσες εβδομάδες είναι εφικτό.

Οι υποστηρικτές της δίαιτας αυτής λένε ότι σχεδιάστηκε από διατροφολόγους στον στρατό των ΗΠΑ, προκειμένου να φτάνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η δίαιτα του στρατιώτη δεν συνδέεται με οποιαδήποτε στρατιωτική υπηρεσία ή κυβερνητικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα του στρατιώτη;

Για τις πρώτες 3 ημέρες, θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλών θερμίδων για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Δεν υπάρχουν σνακ μεταξύ των γευμάτων. Η συνολική πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης είναι περίπου 1.100-1.400 θερμίδες ανά ημέρα.

Ο Arnold Schwarzenegger κάνει την πιο περίεργη δίαιτα όλων των εποχών

Αυτό είναι χαμηλότερο από την κανονική πρόσληψη θερμίδων του μέσου ενήλικα. Για τις υπόλοιπες 4 ημέρες της εβδομάδας, ακολουθείται ένα λίγο πιο πλούσιο αλλά πολύ υγιεινό πλάνο που εξακολουθεί να βασίζεται σε χαμηλή πρόσληψη θερμίδων.

 

 
 

Οι αντικαταστάσεις τροφών επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της φάσης των 3 ημερών για τα άτομα με διαιτητικούς περιορισμούς, αλλά θα πρέπει να περιέχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Για παράδειγμα, εάν έχετε αλλεργία στα φιστίκια, μπορείτε να ανταλλάξετε το φυστικοβούτυρο με βούτυρο αμυγδάλου, ή κάποιο άλλο βούτυρο. Μπορείτε επίσης να ανταλλάξετε το 1 φλιτζάνι τόνο με λίγα αμύγδαλα, αν είστε χορτοφάγος.

 

 
 

Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι οι θερμίδες παραμένουν οι ίδιες. Εάν αλλάξετε το σχέδιο γεύματος με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να υπολογίζετε πάντα τις θερμίδες.

Οι υποστηρικτές της δίαιτας αυτής λένε ότι είναι καλό να πίνετε και ζεστό νερό με λεμόνι, αλλά να αποφεύγετε όλα τα τεχνητά γλυκαντικά ποτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved