Πώς θα συνέλθει το σώμα σου από την κραιπάλη των γιορτών

Το ξέρουμε ότι έφαγες μέχρι και την άχνη από τους κουραμπιέδες, όμως ήρθε ώρα για τα κεφάλια μέσα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυτομαστιγώνεσαι επειδή έφαγες σαν βόας στις γιορτές, όλοι κάναμε τις παρασπονδίες μας και όσο και να γεμίζουμε ενοχές, ήταν κάτι που το είχαμε απόλυτη ανάγκη. Ένα κάπως εκτεταμένο cheat day που μάλλον είχαμε ανάγκη για ψυχολογικούς λόγους, πάντα παρέα με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα πρέπει να είναι αποφασιστική, αλλά και πάρα πολύ ομαλή. Η ενοχή και το αυτομαστίγωμα είναι πολύ πιθανό να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και αντί για γρήγορο comeback να μας μείνει μια αργόσυρτη νωχελικότητα με τη μελαγχολία των γιορτών να μας βασανίζει μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

 

 

Το βασικό σκέλος είναι η διατροφή και στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης και αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν έφαγες ολόκληρη τη γαλοπούλα με τη γέμιση, πρέπει να μην μην μπεις σε αυστηρό πρόγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος για να μην νιώθεις ότι τιμωρείς τον εαυτό σου για όσα έφαγε στις γιορτές είναι να εφαρμόσεις ένα μετριοπαθές πρόγραμμα περιορισμού των υδατανθράκων και της ζάχαρης. Σπάσε τα γεύματα σου σε περισσότερα από ότι συνήθως και «ξεγέλασε» με αυτόν τον τρόπο το μυαλό σου που λειτουργεί ακόμα με τον λαίμαργο ρυθμό των γιορτών. Για τις πρώτες μέρες είναι αρκετά αυτά και μετά μόλις αρχίσεις να ρολάρεις μπαίνεις σε ρυθμούς διατροφής.

 

 

Αν για το φαΐ πρέπει να μπεις σε σταδιακή τροχιά κανονικότητας, αυτό δεν ισχύει για το αλκοόλ. Δεν έχεις και τις αφορμές άλλωστε για κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάς ότι ένα ποτήρι μπίρα έχει 110 θερμίδες και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί άλλες 220. Άρα ακόμα και αν δεν προχωρήσεις σε μια κανονική έξοδο με όλα τα παρελκόμενα, το αλκοόλ μπορεί να εκτροχιάσει τη φάση. Συνεπώς δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να αρνηθείς μερικές εξόδους για after work drinks, όσο θελκτικές κι αν φαντάζουν με την επιστροφή στη δουλειά όπως και κανά-δυο σαββατιάτικες εξόδους που έτσι κι αλλιώς δεν θα είχαν να σου προσφέρουν κάτι μετά από το σερί διασκέδασης τις ημέρες των γιορτών.

 

 

Σε ό,τι αφορά την άσκηση, επιστρέφουμε και πάλι σταδιακά στους συνήθεις ρυθμούς. Στην περίπτωση που είσαι τσακωμένος με το ποδήλατο, τον διάδρομο και άλλα συναφή τεχνουργήματα, έχεις μια καλή αφορμή για να ξεκινήσεις το περπάτημα τώρα που έχει και δροσερό καιρό. Ένα δίωρο χαλαρό περπάτημα, ένα μισάωρο jogging, θα στρώσουν το έδαφος για μια πιο αποτελεσματική φυσική και σωματική επάνοδο. Εκτός από την άσκηση μπορείς να κάψεις θερμίδες και με πιο ταπεινούς τρόπους όπως το να μαζέψεις το χάλι που έχει συσσωρευτεί στο σπίτι λόγω των γιορτών.

Γενικά δεν θα πρέπει να απογοητευτείς και να σου φανεί βουνό γιατί πάντ καιροφυλακτεί ο καναπές που θα αρχίσει να αποκτά το σχήμα του σώματός σου. Σήκω χωρίς ακρότητες και σε ένα διβδόμαδο το πολύ θα είσαι και πάλι ο ο παλιός καλός εαυτός σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved