Έρευνα: Οι πιο hot άνθρωποι είναι τελικά και οι πιο υγιείς

Τελικά τα φαινόμενα δεν απατούν και το λέει και η επιστήμη.

Νέα έρευνα έδειξε πως οι πιο σέξι άνθρωποι είναι τελικά και οι πιο υγιείς. Τόσα χρόνια είχαμε μία μικρή υποψία πως αυτό συμβαίνει, πλέον όμως είναι ένα επιστημονικό δεδομένο. Ναι, οι όμορφοι άνθρωποι και εκείνοι που κρατάνε το σώμα τους σε φόρμα, είναι τελικά και οι πιο υγιείς.

Η ανδρική υγεία δεν είναι πια taboo

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society και πήραν μέρος 160 δείγματα. 80 γυναίκες και 80 άνδρες. Στη συνέχεια μία άλλη μερίδα ανθρώπων έκρινε τις φωτογραφίες τους μία προς μία.

 

 
 

Το συμπέρασμα ήταν πως οι άνθρωποι που έδειχναν πιο υγιείς στις φωτογραφίες ήταν όντως πιο υγιείς. Εκείνοι δηλαδή με τα πιο λαμπερά μάτια, τα κόκκινα μάγουλα και τα όμορφα μαλλιά, έδειχναν και στα χαρτιά πως δεν είχαν περάσει σχεδόν καμία σοβαρή ασθένεια.

Γιατί οι άντρες επηρεάζονται τόσο από την υγεία των μαλλιών τους;

Οπότε την επόμενη φορά που κάποιος θα πει πως τα φαινόμενα απατούν σίγουρα θα πρέπει να τον διορθώσετε αν εννοείς κάποιον άνθρωπο και την υγεία του.

 

 
 

Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι όσο υψηλότερη βαθμολογία πήραν οι συμμετέχοντες στην κλίμακα της ομορφιάς και της γοητείας τόσο λιγότερες πιθανότητες είχαν να αντιμετωπίσουν συμπτώματα διαφόρων παθήσεων, από χοληστερόλη και υπέρταση, μέχρι κατάθλιψη.

Παράλληλα, τα άτομα αυτά φάνηκε να αισθάνονται και πιο υγιή, παίρνουν λιγότερες μέρες αναρρωτική άδεια από τη δουλειά τους και λαμβάνουν λιγότερες διαγνώσεις για σωματικές και ψυχικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved