Μπορεί τελικά η άνοια να απειλήσει την υγεία ενός 35άρη άνδρα;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι πολύ πιθανόν.

Το να παρουσιάσει κανείς συμπτώματα άνοιας σε πολύ νεαρή ηλικία είναι ένα σπάνιο φαινόμενο μεν αλλά που οι επιστήμονες δεν το αποκλείουν σε καμία περίπτωση.

Η άνοια αποτελεί κατά κύριο λόγο μια νόσο που απειλεί  άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά σύμφωνα με νεότερα δεδομένα το 5% των περιστατικών αφορούν ανθρώπους παραγωγικής ηλικίας.

 

 

Με λίγα λόγια υπάρχει μία περίπτωση να συμβεί και σε κάποιο γύρω στα 40 του χρόνια. Πρέπει να είσαι ενήμερος για όλα λοιπόν και να τσεκάρεις τον εαυτό σου αν έχεις κάποιο από τα συμπτώματα.

 

 
 

Η πρώιμη έναρξη της άνοιας σε νεαρά άτομα παραγωγικής ηλικίας δεν είναι συχνή μεν, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που συχνά παραβλέπονται τυχόν ανησυχητικά σημάδια. Οι ειδικοί εξηγούν ακριβώς τι πρέπει να προσέξουμε.

Επισκόπηση 95 διεθνών ερευνών καταλήγει στην διαπίστωση ότι σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παρουσιάζουν πρώιμη έναρξη άνοιας που εκδηλώνεται μεταξύ των ηλικίων 30-64.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο κάτι τέτοιο αλλά στην ουσία δεν είναι γιατί οι ζωές μας είναι γεμάτες με άγχος και στρες κι αυτό είναι μία κλασική αιτία της εμφάνισης της νόσου.

 

 
 

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η έναρξη της άνοιας σε νεαρή ηλικία είναι σπάνια μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι μπορεί να εκδηλωθεί πρώιμα υποστηρίζει ο νευρόλόγος της κλινικής Mayo δρ. David Knopman, που ειδικεύεται στην άνοια.

Επειδή η άνοια σε νεαρή ηλικία είναι τόσο ασυνήθιστη, σημείωσε ο δρ. Knopman, οι περισσότεροι γιατροί – συμπεριλαμβανομένων των νευρολόγων – έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στη διάγνωσή της.

Δες εδώ για να μάθεις περισσότερα για την πρώιμη άνοια:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved