Τα Copenhagen planks είναι πολύ δύσκολα και ιδιαίτερα αποδοτικά

Σε κανέναν δεν αρέσουν τα planks, αλλά αυτή η εκδοχή τους είναι πραγματικά μισητή, αλλά λίγες ασκήσεις συγκρίνονται με αυτή.

Το Copenhagen plank είναι η δύσκολη εκδοχή της πιο δύσκολης άσκησης που έχουν οι pilates, του side plank. Αυτή η άσκηση δίνει έμφαση στο εσωτερικό των μηρών, στους πριοσαγωγούς. Έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτούς τους μύες με αποτέλεσμα τα συχνά «τραβήγματα» και άλλους μικροτραυματισμούς που είναι από ενοχλητικοί μέχρι στο ότι πάνε πολύ πίσω την άσκηση και μπορούν να χαλάσουν ολόκληρη τη φυσική μας κατάσταση. 

Οι προσαγωγοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη του κορμού και στην ευλυγισία του σώματος και μαζί με την πρόληψη των τραυματισμών, η ενδυνάμωσή τους είναι πραγματικά κεφαλαιώδους σημασίας. 

 

 

Οι περισσότερες πολυδιαφημισμένες ασκήσεις ποδιών για όσους φωνάζουν να μην ξεχνάτε τις leg days, δίνουν έμφαση στους μύες που βρίσκονται στο εξωτερικό ή πρόσθιο μέρος του μηρού, γιατί αυτοί είναι οι μύες που δίνουν εντυπωσιακό εμφανισιακό αποτέλεσμα. Ωστόσο οι προσαγωγοί είναι οι αφανείς ήρωες που έχουν ανάγκη άσκησης και φροντίδας και τα Copenhagen planks είναι η άσκηση που θες χωρίς να έχουν απαίτηση κάποιου γυμναστηριακού εξοπλισμού. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας πάγκος ή μια απλή καρέκλα.

 Τοποθέτησε τις γάμπες σου στον πάγκο ή την καρέκλα και βάλε το σώμα σου στη θέση του κανονικού side plank με τον αγκώνα ευθυγραμμισμένο κάτω από τον ώμο σου.  Όσο μεγαλύτερο μοχλό έχεις στο πόδι σου, τόσο πιο εύκολη είναι η άσκηση, οπότε είναι και μια άσκηση ρυθμιζόμενης δυσκολίας.

Στα περισσότερα planks αρκεί να έχεις μια σθεναρή στάση σώματος και να αποφεύγεις τις κινήσεις μπρος-πίσω που κόβουν πόντους από προσπάθεια. Σφίγγεις γλουτούς και κορμό και δίνεις πόνο. Το αποτέλεσμα είναι δυνατότεροι κοιλιακοί και συνολικά κορμός. Όσο σφίγγεις τους γλουτούς ξεχνάς για λίγο τον κορμό και δίνεις βάση στις σταθερές ομωπλάτες και αφήνεις τους προσαγωγούς να κάνουν τη δουλειά τους, θα το καταλάβεις αμέσως μόλις μπεις στο plank.  

 

 

Σε αντίθεση με άλλα planks, τα Copenhagen planks δεν κρατάνε 1 ολόκληρο λεπτό, αλλά 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά. Τρία σετ από αυτά είναι το ιδανικό ξεκίνημα της προπόνησης μετά το ζέσταμα. Κάνοντας πρώτα τη δύσκολη άσκηση αφήνεις περισσότερο αέρα στις υπόλοιπες για τη συνέχεια. Έτσι θα ξεχάσεις το ζόρι των Copenhagen, και οποιονδήποτε άλλων planks, και δεν θα τα πετάξεις από το πρόγραμμά σου μετά από δυο-τρεις φορές. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved