Η αβάσταχτη ματαιότητα του να ζυγίζεσαι κάθε μέρα

Πρέπει επιτέλους να διώξεις αυτόν τον ψυχαναγκασμό.

Μελέτη βρήκε πως μπορεί το καθημερινό ζύγισμα να κρατά μακριά τα κιλά, σε κάποιες περιπτώσεις όμως βλάπτει τη διανοητική μας υγεία.

Η εν λόγω μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Obesity υποδεικνύει πως το καθημερινό ζύγισμα θα μπορούσε να μας κάνει λιγότερο επιρρεπείς στο να πάρουμε πίσω τα κιλά που χάσαμε κάνοντας δίαιτα.

7 υγιεινά snacks για να χάσεις βάρος

Όπως επισημαίνει η Kathryn Ross, επικεφαλής συγγραφέας και επίκουρος καθηγήτρια στο Κολέγιο Δημόσιας Υγείας και Επαγγελμάτων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει βάρος κάνοντας δίαιτα, μέσα σε ένα χρόνο έχουν πάρει περίπου το ένα τρίτο με τα μισά από τα κιλά αυτά. 

Στο πλαίσιο της μελέτης, η Ross ζήτησε από 75 ενήλικες να ζυγίζονται σε "έξυπνες” ζυγαριές κάθε μέρα για τρεις μήνες.

 

 
 

Μετά από το διάστημα αυτό μπορούσαν να ζυγίζονται όπως και όποτε ήθελαν, χωρίς καμία επιπλέον παρέμβαση. Το αποτέλεσμα; Εκείνοι που έχασαν βάρος -και δεν ξαναπήραν τα κιλά- ήταν εκείνοι που συνέχισαν να ζυγίζονται καθημερινά. Παρότι όμως η μελέτη αποδεικνύει το ζητούμενό της, δεν είναι όλοι βέβαιοι πως το καθημερινό ζύγισμα είναι μια υγιεινή πρακτική.

 

 
 

Το πραγματικό πρόβλημα δεν ξεκινά από τον αριθμό που θα δείξει η ζυγαριά, αλλά από το γεγονός ότι μπορεί να πάθεις εμμονή με το ζύγισμά σου. Ναι, η ζυγαριά είναι κακό πράγμα. Και, τα μοντέλα, οι αθλητές της σωματικής διάπλασης, όπως και οι άντρες που βρίσκονται διαρκώς σε δίαιτα, είναι εθισμένοι στις ζυγαριές τους.

Το καθημερινό ζύγισμα γίνεται μανία. Κι αυτό δεν είναι καλό. Γιατί; Δες εδώ τι λένε οι διαιτολόγοι:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved