Πώς θα πάρεις όγκο χωρίς να σηκώσεις παραπάνω βάρος

Σου έχουμε τέσσερις τρόπους.

Ένα μεγάλο λάθος που αιωρείται πάνω από τον κόσμο της γυμναστικής είναι ότι για να αποκτήσεις όγκο πρέπει απαραίτητα να σηκώνεις παραπάνω κιλά. Αυτή είναι η προφανής λύση, ωστόσο αν δεν μπορείς να σηκώσεις μεγαλύτερο βάρος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα.

Και αυτά τα 4 tips θα σου δείξουν το δρόμο:

 

1. Λιγότερο διάλειμμα

Όσο περισσότερο χρόνο περιμένεις ανάμεσα στα σετ, τόσο χειρότερο για τον μυ. Δεν λέμε να μην ξεκουραστείς καθόλου, αλλά όσο του διακόπτεις το ρυθμό τόσο δυσκολεύεις τη ζωή σου για την επόμενη άρση. Επομένως η λύση είναι να μειώσεις το διάλειμμα κατά 15 περίπου δευτερόλεπτα.

 

 

2. Αλλαγή στάσης

Το ανθρώπινο σώμα και ιδιαίτερα οι μύες συνηθίζουν στη ρουτίνα. Αλλάζοντας τη στάση του σώματος σου –έστω και για λίγο– ουσιαστικά αυξάνεις και την ένταση της άσκησης. Επομένως με τα ίδια κιλά δίνεις κάτι καινούργιο στον μυ ο οποίος καλείται να αντιδράσει διαφορετικά σε σχέση με ό,τι τον είχες ρουτινιάσει.

 

3. Βρες ρυθμό

Όποια άρση και να κάνεις, κάνε τη με σταθερό ρυθμό. Αν κάνεις 3 δευτερόλεπτα στη μία, τόσα να κάνεις και στην επόμενη. Και την παραεπόμενη. Απλά πρόσεχε. Μπορεί αυτό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό αν δεν μπορείς να το συνηθίσεις.

 

 

4. Τοποθέτησε αλλού τα ίδια κιλά

Σηκώνεις στη μπάρα 40 κιλά. Πας να κάνεις το ίδιο με αλτήρες. Η κίνηση είναι ίδια, ωστόσο με τους αλτήρες χρησιμοποιείς έξτρα δύναμη προκειμένου να κρατήσεις τα χέρια σου στην ίδια θέση. Επομένως με τα ίδια κιλά έχεις καλύτερο αποτέλεσμα από πριν. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved