Έρευνα: Γιατί οι ταινίες με σούπερ ήρωες κάνουν καλό στο άγχος σου;

Προτείνονται σε όσους έχουν πολύ στρες και θέλουν λίγο να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε δει πάνω από 40 ταινίες με σούπερ ήρωες από την Marvel και την DC. Αυτό δείχνει πως το κοινό εκεί έξω διψάει για φανταστικά σενάρια που ξεφεύγουν από τη σφαίρα της βαρετής πραγματικότητας. Πάντα οι θεατές αποζητούσαν το άπιαστο και το ονειρικό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όσοι πάνε σινεμά θέλουν να δουν το ειδικό τους εφέ και να περάσουν λίγο ξέγνοιαστες στιγμές μακριά από τις καθημερινές τους ενασχολήσεις.

Οι ταινίες με σούπερ ήρωες, εκτός από το να κόβουν άπειρα εισιτήρια και να προσφέρουν απεριόριστες ώρες δράσης και ειδικών εφέ, δίνουν έναν διαφορετικό τρόπο σε ανθρώπους που πάσχουν από πολύ άγχος και πολλές διαταραχές να ξεφεύγουν από την ψυχολογική τους πίεση. Πλέον αυτό μπορεί να υποστηριχτεί και επίσημα από την επιστήμη μετά από σημαντική έρευνα που έγινε.

 

 
 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί του θέματος, όπως οι ψυχολόγοι Amy Hensch και Janina Scarlet. Έκαναν έρευνα σε μεγάλο δείγμα ασθενών με ψυχολογικές διαταραχές και διαταραχές άγχους και διαπίστωσαν πως οι ταινίες με σούπερ ήρωες σαν το Black Panther και το Infinity War βοηθάνε τους ασθενείς να χαλαρώσουν και να παράγουν περισσότερες οξυτοκίνες.

 

 
 

Η οξυτοκίνη είναι η ουσία που αναπτύσσει την αγάπη στον άνθρωπο.

Η Janina Scarlet μάλιστα, δε δίστασε να κάνει μια μικρή έρευνα μεταξύ των ασθενών της, για να παρατηρήσει πως με τη θέαση ταινιών με σούπερ ήρωες, αυξάνεται η οξυτοκίνη στον οργανισμό. Η ορμόνη δηλαδή που βοηθά στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού, αλλά και μεταξύ των ερωτευμένων.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved