Τι προσφέρει τελικά το πράσινο τσάι σε έναν άντρα;

Είναι δικαιολογημένο όλο αυτό το hype ή πρόκειται για ένα ακόμα άχρηστο γιατροσόφι που έγινε μόδα;

Στον δυτικό κόσμο το πιο γνωστό είδος τσαγιού είναι το μαύρο, αλλά αυτό δεν ισχύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πράσινο τσάι είναι πολύ πιο δημοφιλές στις ασιατικές αγορές και λόγω πληθυσμιακών δεδομένων, και το πιο δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και στα μέρη μας ως εκείνο το ρόφημα που υπόσχεται θαύματα, από απώλεια βάρους, μέχρι θωράκιση από δεκάδες ασθένειες, όμως τι από όλα αυτά ισχύει;

 

 

Αρχικά να πούμε τι είναι το πράσινο τσάι. Πρόκειται για φύλλα του φυτού Camellia Sinensis. Ακριβώς όπως και το γνωστό μαύρο τσάι, αλλά με μεγάλες διαφορές στην κατεργασία τους. Δεν έχουν υποστεί τη μακρά έκθεση στον ήλιο και την οξείδωση που έχει περάσει το μαύρο τσάι. Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική πηγή καφεΐνης για όποιον θέλει να κόψει τον καφέ, αλλά όχι την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει κάθε πρωί.

 

 

 

Όμως το πράσινο τσάι δεν είναι πανάκεια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική του κατανάλωση, ενώ σε κάποιες άλλες απαγορεύεται δια ροπάλου. Στις φωτογραφίες πιο πάνω θα δείτε όλα τα όσα προσφέρει το πράσινο τσάι, ενώ στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγεται. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved