Μπορούν τα θρεπτικά ροφήματα να βοηθήσουν στη μείωση του βάρους;

Για πολλούς η αντικατάσταση ενός γεύματος με κάποιο πρωτεϊνούχο ρόφημα είναι ο καλύτερος τρόπος αδυνατίσματος.

Είναι πλέον γνωστά ως meal shakes και υπόσχονται ότι μπορούν να αντικαταστήσουν ενεργειακά και θρεπτικά ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν από 200 ως 400 θερμίδες και μια σεβαστή ποσότητα πρωτεΐνης, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. Θεωρητικά έχουν όλα όσα θα έπαιρνες από ένα κανονικό γεύμα, με σημαντικά χαμηλότερες θερμίδες όμως. Όμως δουλεύουν πραγματικά σε μακροχρόνια χρήση όταν ο στόχος είναι η απώλεια βάρους;

 

 

Για τους περισσότερους είναι η εύκολη λύση για να γλιτώσουν από κάποιο παχυντικό και ανθυγιεινό σνακ μέσα στη μέρα. Όποιος έχει κάνει διατροφή, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι το δύσκολο κομμάτι, αφού το πάρεις απόφαση, είναι να προετοιμάζεις όλα αυτά τα γεύματα. Με τους ρυθμούς εργασίας που έχουμε, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. 

 

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα έτοιμα γεύματα, τα σνακ και τα επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορεί να τσιμπήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η ζάχαρη, το αλάτι και τα κορεσμένα λίπη που συνήθως έχουν σε μεγάλες ποσότητες. Τα meal shakes μπορούν να σε προφυλάξουν από αυτούς τους πειρασμούς, αρκεί να ικανοποιούν τα απαραίτητα κριτήρια που αναφέρονται στις φωτογραφίες παρακάτω.

 

 

Το κλειδί είναι στην περιεκτικότητα πρωτεΐνης. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη προσλαμβάνεις, τόσο απομακρύνεται το συναίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να μειώνεις αποτελεσματικά την πρόσληψη άχρηστων θερμίδων.  Έρευνες έχουν δείξει ότι τα meal shakes είναι αποτελεσματικά στη μείωση του λίπους γύρω από την κοιλιά, αλλά και στη μείωση της LDL χοληστερόλης. 

 

Διατηρώντας μια ισορροπημένη διατροφή στα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, χωρίς να παραλείψεις τελειώς, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου εύκολα και γρήγορα τα meal shakes σου για εκείνες τις ώρες που λείπεις από το σπίτι. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved