Τι ακριβώς είναι η νέα μόδα της δίαιτας της Μαρμότας;

Ολοένα και περισσότεροι διάσημοι ασπάζονται τη διατροφή που ορίζει να τρως κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, πόσο δουλεύει αυτή τη τεχνική;

Μιλώντας με γηραιότερους κατοίκους επαρχίας θα ακούσεις συχνά ιστορίες ανέχειας που τους ανάγκαζαν να τρώνε κάθε μέρα το ίδιο ταπεινό φαγητό για εβδομάδες. Αλλά και στις μέρες της ακατάσχετης ευμάρειας πάντα υπήρχε ένας μαξιμαλιστής θείος που θα έβαζε ένα ακόμα αρνί στη σούβλα το Πάσχα με την άνεση που παραγγέλνεις ακόμα μία πατάτες στην ταβέρνα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από το να τρώει αρνί η οικογένεια μέχρι του Θωμά, από σαλάτα με αρνί και σάντουιτς με αρνί μέχρι πίτα με αρνί και αρνί με αρνί. 

 

 

Κάποιοι όμως υποστηρίζουν ότι το να τρως το ίδιο ή παρόμοιο φαγητό κάθε μέρα μπορεί να αποτελεί επιλογή και μάλιστα ωφέλιμη για τον οργανισμό, σίγουρα δεν εννοούν το παγωμένο αρνί, αλλά πιάνετε το νόημα. Λόγω της ομοιότητας με το σενάριο της ταινίας που πρωταγωνιστεί ο Bill Murray η συνήθεια αυτή ονομάστηκε η δίαιτα της Μαρμότας και οι οπαδοί της δεν είναι ούτε λίγοι, ούτε άγνωστοι.

 

 

Η Victoria Beckham τρώει συνεχώς σολωμό, ενώ ο Steph Curry έχει επενδύσει καλύτερα, σε μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και ο Cristiano Ronaldo έχει ένα πολύ σφιχτό rotation μεταξύ κοτόπουλου, μπρόκολου και ρυζιού. Πλήθος άλλων διασημοτήτων που θα μπορούσε να τρώει κάθε μέρα και σε διαφορετικό μισελενάτο εστιατόριο, επιμένει σε μια βαρετή ρουτίνα, οπότε ίσως κρύβεται κάποιο μυστικό εδώ πέρα.

 

 

Πριν δουμε τα όποια αμιγώς διατροφικά οφέλη της δίαιτας της Μαρμότας, αξίζει να εστιάσουμε στα οφέλη της ρουτίνας. Το να έχεις ένα αυστηρό πρόγραμμα κάθε μέρα και να ξέρεις τι θα φας ακριβώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντισταθείς σε παχυντικούς πειρασμούς. Αν ξέρεις τι πρέπει να πάρεις για όλη την εβδομάδα από το super market και γνωρίζεις ότι θα είσαι χορτάτος με αυτά, μειώνεται ο κίνδυνος να γεμίσεις το καλάθι με σοκολάτες, πατατάκια και λοιπά σνακ.

Αν σχεδιάσεις προσεκτικά το επαναλαμβανόμενο γεύμα, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο της ημέρας και με τις περισσότερες θερμίδες, μπορείς να πάρεις το μέγιστο των θρεπτικών αξιών πολύ πιο εύκολα χωρίς να σε ταλαιπωρεί το τι θα φας σήμερα και έτσι να κάνεις πιο αποδοτική τη διατροφή σου. 

 

 

Το μεγάλο κέρδος όμως της δίαιτας της Μαρμότας είναι για το γαστρεντερικό σου. Η ρουτίνα το κάνει να συνηθίζει και να κάνει πιο εύκολη την πέψη, αφού αυτή πλέον λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο και το σώμα σου δεν χρειάζεται να προσαρμόζεται σε κάθε γεύμα. Η βελτιωμένη λειτουργία του γαστρεντερικού θα επιταχύνει τα αποτελέσματα που επιδιώκεις από τη διατροφή και θα προσφέρει μια γενικότερη αίσθηση ευεξίας.   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved