Γιατί το αυγό είναι το καλύτερο όργανο γυμναστικής

Είναι σχεδόν δύσκολο να πιστέψεις πόση θρεπτική αξία κρύβεται μέσα σε ένα αυγό.

Οι μύθοι που θέλουν το αυγό να είναι μια ανθυγιεινή τροφή πλέον έχουν διαψευστεί  και οι περισσότεροι γνωρίζουν πως είναι αναντικατάστατο συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής. Όμως λίγοι ξέρουν πως το αυγό είναι και ο καλύτερος τρόπος να κλείσεις την άσκησή σου. 

 

 

Η πρωτεΐνη η οποία περιέχεται στο αυγό βοηθάει το σώμα να αποκατασταθεί και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα. Δύο μεγάλα αυγά περιέχουν 13 γραμμάτια καθαρής πρωτεΐνης και είναι το ιδανικό σνακ μετά την άσκηση. Εκτός από την πρωτεΐνη, είναι μια πολυβιταμινούχα τροφή που περιέχει βιταμίνες Α, D, E, όπως επίσης σίδηρο και ψευδάργυρο και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Όλη η ενέργεια που έχουν καταναλώσει οι μύες μπορεί να αναπληρωθεί με αυτόν τον τρόπο. 

 

 

Είναι ένα όλα σε ένα πακέτο και το καλύτερο είναι ότι αν βαριέσαι να τα φας σκέτα, μπορείς να τα εντάξεις σε μια σειρά από πιάτα ως συνοδευτικό ή συστατικό.

Αρχικά τα αυγά έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστα λεπτά και να τα προσθέσεις σε ένα γεύμα που ετοιμάζεις παράλληλα ή είναι ήδη έτοιμο.Από μόνες τους οι επιλογές που έχουν τα πιάτα με πρωταγωνιστή το αυγό είναι αμέτρητες και εμπλουτίζονται συνεχώς. Από τα πατροπαράδοτα τηγανητά και βραστά μέχρι τα πιο μοδάτα ποσέ και shakshuka σου δίνουν τόσες επιλογές ώστε να μην τα βαρεθείς ποτέ.

 

 

Η υφή τους μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα το πιάτο, και φυσικά μπορεί ο βασιλιάς των συνδυασμών να είναι ανάμεσα σε ένα μπιφτέκι και το ψωμάκι ενός burger, όμως μπορείς να κανεις και λιγότερο αμαρτωλούς συνδυασμούς. Στις μακαρονάδες είναι μια απο τις καλύτερες προσθήκες. Από μια κλασική και αυθεντική carbonara μέχρι κάτι πιο δημιουργικό, είναι ένας συνδυασμός που δίνει όλα όσα θες μετά από μια κοπιαστική άσκηση, πρωτεΐνη και υδατάνθρακα.

 

 

Την επόμενη φορά που θα σε πιάσει μια λιγούρα μετά την άσκηση σκέψου πως θα εντάξεις ένα ή δύο αυγά στο post workout snack σου. Θα δεις ότι δεν είναι δύσκολο και θα νιώσεις αμέσως τα οφέλη του. Αν ακόμα δυσκολεύεσαι να βρεις έμπνευση, στις gallery παραπάνω θα βρεις μερικές ωραίες ιδέες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved