Οι μόνες 3 ασκήσεις που χρειάζεσαι πριν την επιδρομή στη σούβλα

Πρόγραμμα εξπρες για όσους έχουν ήδη φορτώσει βαλίτσες για τις πασχαλινές διακοπές.

Τελειώνει η Μεγάλη Εβδομάδα και ξέρω τι σκέφτεσαι. Τη μαγειρίτσα του Μεγάλου Σαββάτου και αυτό το μικρό κοπαδάκι από αμνοερίφια που θα ξεκληρίσετε οικογενειακώς την Κυριακή. Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, να τα κρασιά, να τα τσουρέκια και τα κουλουράκια, να τα κλαρίνα και οι χοροί.

Το μόνο που δεν είναι επιβλαβές από τα παραπάνω είναι τα σόλο το Γιώρου Μάγκα στο κλαρίνο. Επειδή όμως ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να διατηρήσεις αλώβητη την προπονητική σου ρουτίνα αυτές τις μέρες, σου προτείνουμε ένα πρόγραμμα εξπρές των τριών ασκήσεων (για να προλάβουμε και τους φουριόζους αδειούχους της σημερινής ημέρας) για να κάψεις μπόλικο λίπος πριν πέσεις με τα μούτρα στην εθιμοτυπική κρεατοφαγία.

Άντε και του χρόνου.    

1. Άρση γαστροκνημίων με βαράκια

Ναι, για τις γάμπες σου μιλάμε. Και αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, πάμε κα στην άσκηση. Πάτα με το μισό σου πέλμα σε ένα στεπ ενώ ταυτόχρονα η φτέρνα σου να ακουμπάει στο έδαφος. Με τα δάχτυλα των ποδιών να είναι ίσια, σήκωσε τις φτέρνες σου και νιώσε πίεση στις γάμπες σου. Επίστρεψε αργά στην αρχική θέση.

Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 20 | Διάλειμμα: 60''

2. Βάδισμα του Αγρότη με Kettlebell

Με μικρό, κοφτό διασκελισμό προχώρα όσο πιο γρήγορα μπορείς τα 100 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, προσέχεις ώστε τα χέρια σου να είναι σε ευθεία καθώς κρατούν τα Kettlebells και όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κορμό σου.

Σετ: 5 | Απόσταση: 100μ. | Διάλειμμα: 60''

3.Κάμψεις δικεφάλων

Πιάσε τους αλτήρες με τις παλάμες σου να κοιτάζουν προς τα έξω και φέρε τους στο ύψος της λεκάνης σου. Έπειτα σήκωσε τους αλτήρες μέχρι τους ώμους κρατώντας τα χέρια σου σταθερά και κολλημένα στον κορμό σου.

Σετ: 5 | Επαναλήψεις: Μέγιστος αριθμός σε 30'' | Διάλειμμα: 30''



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved