Τι μας έμαθαν οι Ειδικές Δυνάμεις για την πειθαρχία

Πώς θα σώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό αν ακολουθήσεις τους δέκα κανόνες τους.

Αν έχεις περάσει είτε εσύ είτε κάποιος γνωστός σου από τις ειδικές δυνάμεις, θα γνωρίζεις μερικές βασικές αλήθειες. Ότι η σωματική τους αντοχή και η διατήρησή της είναι σημαντική, πως η ψυχολογική τους υπόσταση είναι ακόμη σημαντικότερη και πως η ζωή τους χαρακτηρίζεται από έναν σημαντικό κώδικα: την πειθαρχία. Χωρίς πειθαρχία μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων απανταχού στον πλανήτη, θα ήταν ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να σκάσουν. Για να μπορούν να αντεπεξέλθουν, χρειάζεται να θυμούνται ποιοι είναι και πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν.

 

 

Ο Nick Benas είναι βετεράνος υπαξιωματικός των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και μαζί με δύο συνεργάτες-στρατιωτικούς, έγραψε ένα μοναδικό βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οδηγός για εκείνες τις μάχες που δίνεις καθημερινά. Πόσο σημαντικό είναι να παραμένεις πειθαρχημένος στη ζωή σου; Πολύ περισσότερο από ότι πίστευες. Οι παρακάτω 10 κανόνες, είναι μόνο μία μικρή γεύση από το The Warrior’s Book of Virtues, που έχει ένα στόχο. Να σε κάνει καλύτερο άντρα.

 

Κάνε την πειθαρχία κομμάτι της ζωής σου. Ακούγεται δεσμευτικό αλλά υιοθετώντας μία συγκεκριμένη ρουτίνα θα εξαφανίσει τις ανησυχίες και θα σε απελευθερώσει.

Αντιμετώπισε τους φόβους σου. Πάρε άμεσα την ευθύνη για τις πράξεις σου. Αν κάνεις κάτι λάθος αποδέξου πως αυτά συμβαίνουν.

Κατέβασε το κινητό και κλείσε την τηλεόραση. Υπάρχουν δημιουργικές εναλλακτικές για να περάσεις τον καιρό σου. Χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο που έχεις για να εξελίξεις εσένα τον ίδιο.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα. Μείνε σε στόχους, κοντινούς και μακρινούς. Άσε στην άκρη τις δικαιολογίες και ξεκίνα να γίνεσαι χρήσιμος για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Κάνε παρέα με δημιουργικούς ανθρώπους. Θέλεις δίπλα σου κόσμο που θα σε εξελίξει, που θα μπορέσουν να αποτελέσουν πρότυπα για μίμηση και θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

 

 

Αποδέξου την άσκηση. Γιατί δεν γυμνάζει μόνο το σώμα, αλλά απελευθερώνει και το μυαλό. Γυμνάσου, κοιμήσου αρκετά, πρόσεχε την διατροφή σου.

Εξέλιξε τα ταλέντα σου. Βρες σε τι είσαι καλός και προσπάθησε να το πας ένα βήμα παραπέρα. Κάθε φορά θα νιώθεις καλύτερος άνθρωπος.

Σήκω νωρίς. Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την ημέρα, όχι που την αφήνουν να περνάει άσκοπα. Διάβασε, γυμνάσου, δούλεψε, επαναφόρτισε τις μπαταρίες σου και κάνε πράγματα που σε κάνουν δημιουργικό. Όσο κάνεις κάτι που σου αρέσει δεν θα νιώθεις ποτέ απογοητευμένος.

Πίστεψε στον εαυτό σου. Ναι, η ζωή είναι δύσκολη, αλλά όλα θα πάνε καλύτερα αν πιστεύεις στον εαυτό σου. Οι μάχες κερδίζονται μέσα μας.

Πάρε αποφάσεις για την σωματική και την ψυχική σου υγεία. Είναι καθαρά αλληλένδετα και για να μπορέσεις να πορευτείς στη ζωή, πρέπει να τα έχεις διαρκώς σε φροντίδα. Όταν θα νιώσεις δυνατός και έτοιμος, θα έχεις και τις αντοχές για να μπορέσεις να τα βάλεις με δυσκολότερα πράγματα που θα συναντήσεις στη ζωή σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved