Πώς θα ζήσεις περισσότερα χρόνια

6 απλές συμβουλές που θα ανεβάσουν το προσδόκιμο της ζωής σου.

Οι άνθρωποι που βλέπεις ότι φτάνουν μέχρι τα 95 δεν είναι απλά τυχεροί. Σίγουρα το DNA παίζει τον ρόλο του σε αυτό, αλλά κατά κύριο λόγο έχουν ακολουθήσει μία συγκεκριμένη στάση ζωής που σε βάθος χρόνου ωφέλησε την υγεία τους. Και το καλύτερο; Δεν έκαναν δα και τίποτε το σπουδαίο.

Ακολουθούν 6 απλά πράγματα που αν υιοθετήσεις μόνιμα, θα έχεις αρκετά και μάλιστα καλά χρόνια γεμάτα υγεία. Και ποιος δεν το θέλει αυτό, σωστά;

 

Τρώγε μικρά γεύματα πλούσια σε βιταμίνες

 

food

 

Μπορεί οι συνήθειες του Έλληνα να επιτάσσουν φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως και το πιάτο να αδειάζει με την βοήθεια φραντζόλας ψωμιού, αλλά οι διατροφολόγοι δεν φωνάζουν άδικα. Μικρά γεύματα, πολλά μέσα στην ημέρα και τα πιάτα να είναι «πολύχρωμα» - να έχουν δηλαδή όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα. Αν είσαι άνω των 30 και ακόμα το σκέφτεσαι, ίσως πρέπει να το πάρεις απόφαση.

 

Κόψε την τηλεόραση

 

 

Γιατί δεν είναι μόνο το σκουπιδολόι που σερβίρει, αλλά το γεγονός ότι η τηλεόραση ισούται με καθισιό. Και με τι ισούται η καθιστική ζωή; Με καρδιοαγγειακές παθήσεις, αύξηση χοληστερίνης και παχυσαρκία. Στον καναπέ να κάθεσαι ΜΟΝΟ για να διαβάσεις βιβλία, μιας και έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνουν τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ.

Δες τα υπόλοιπα 4 στη γκάλερι φωτογραφιών που ακολουθεί. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved