Ποιο είναι το γονίδιο που σε κάνει να μην κοιμάσαι πολύ

Πώς κάποιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται πολύ ύπνο.

Είναι στο DNA τους, είναι απλό. Επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν ποιο είναι αυτό το γονίδιο που σε κάνει να κοιμάσαι λιγότερο και να είσαι κομπλέ.

Στην ουσία όλοι μας ευχόμαστε να μην χρειαζόταν να θέλουμε τόσο ύπνο. Όλοι θέλουμε να είμαστε περισσότερο χρόνο ξύπνιοι και να ζούμε τη ζωή μας αλλά όταν η κούραση καταφθάνει δεν είναι πολλά αυτά που μπορούσε να κάνουμε.

Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που από πάντα δεν χρειάζονταν πολύ ύπνο για να επιβιώσουν.

Αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να κοιμούνται λιγότερο αλλά να είναι το ίδιο παραγωγικοί κι ενεργητικοί με εκείνους που χρειάζονται πολύ περισσότερο ύπνο.

Δες τι παθαίνει ο εγκέφαλος σου όταν δεν κοιμάσαι.

 

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πρώτοι ανακάλυψαν μία γενετική μετάλλαξη. Η μετάλλαξη έγινε στο γονίδιο NPSR1.  Πήραν αυτοί την γενετική μετάλλαξη από το ανθρώπινο DNA και τη μετέφρασαν σε DNΑ ποντικιών. Τα ποντίκια όντως μετά κοιμόντουσαν λιγότερο αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε.

Το πιο τρελό όνειρο των επιστημόνων όμως παραμένει το ίδιο: πως θα καταφέρουν να βάλουν την ικανότητα του ανθρώπου να κοιμάται λιγότερο μέσα σε ένα χάπι. Ίσως να μην γίνει και ποτέ.

Επίσης ένα τέτοιο χάπι θα είχε τρομερές κοινωνικές συνέπειες. Ίσως μετά θα χρειαστούμε να παίρνουμε αυτό το χάπι για να μπορούμε να δουλεύουμε παραπάνω ώρες.

Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ένα φουλ οχτάωρο για να ξεκουραστούν αλλά κάποιοι άλλοι μόνο έξι ή πέντε ώρες.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια είναι αισιόδοξοι πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή την ανακάλυψη τους κι έτσι ίσως να βοηθήσουν εκείνους που δεν τους φτάνει ο χρόνος για να είναι ξύπνιοι όσο θέλουν.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι κάνει ο ύπνος στον ανθρώπινο εγκέφαλο:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved