Ποτέ ξανά Παρασκευιάτικα το «Στην Υγειά Μας»!

Να επιστρέψει εκεί που ανήκει από ΑΥΤΟ το σουκού!

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, το εθνικόφρον τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ φούσκωσε με Ελλαδίτικο αέρα τα πνευμόνια του, προέταξε τα πατριωτικά του στήθια και έβαλε πάνω εμένα, εσένα κι απ' την πατροπαράδοτη Σαββατιάτικη διασκέδασή μας καλέ μου Έλληνα συμπατριώτη, το εθνικό συμφέρον της χώρας, στο αιώνιο διακρατικό ζήτημα «Survivor: Ελλάδα-Τουρκία». 

Έκτοτε, τα Σάββατά μας δεν ήταν ΠΟΤΕ ξανά ίδια.

Όταν έμαθα ότι το «Στην Υγειά μας» μεταφέρεται Παρασκευή για να κερδίζουμε τους Τούρκους στις αθλοπαιδιές θυμήθηκα τον μακαρίτη τον Φίλιππο Συρίγο που, σε ένα ματς του Άρη με τη Μπαρτσελόνα ούρλιαζε: «ΩΩΩΩ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ!».


Ναι, ήταν κλοπή!

Μάς κλέψανε τα Σαββατόβραδά μας. Μάς κλέψανε τη διασκέδασή μας. Μάς αναγκάσανε να επιστρέψουμε στα παλιά ΠΑΣΟΚΙΚΑ Σαββατόβραδα. Μάς υποχρεώσανε να βγούμε 2 δύο ΔΥΟ ολόκληρα Σάββατα. Να σηκωθούμε από τον καναπέ. Να βάλουμε θερμοσίφωνα. Να ξαναενεργοποιήσουμε τις ομαδικές συνομιλίες στο φέισμπουκ και να ανεχτούμε τις μαζικές ειδοποιήσεις, τα ασταμάτητα «γκλιν-γκλιν». Να αναλύσουμε και έπειτα να κανονίσουμε βόλτα. Να κάνουμε μπάνιο. Να ντυθούμε ψευτοκυριλέ. Να αφήσουμε στο κρεβάτι τις τρυφερές μας τις πιτζαμούλες και τα παντοφλάκια-σκυλάκια που οι φατσούλες τους μάς έβλεπαν να φεύγουμε στην πόρτα γεμάτες παράπονο. Να ψάξουμε πάρκινγκ. Να πληρώσουμε για ποτό. Να ξαναψάξουμε πάρκινγκ. Να πληρώσουμε για βρώμικο. Να ξενυχτίσουμε άσκοπα, να αναλωθούμε σε ανούσιες εξόδους ή σε ατελείωτα μηχανικά ζάπινγκ.

 

 

Μηδέν στις μετρήσεις; Μηδέν οι ώρες τους!

Προσπάθησαν να μας χρυσώσουν το φάρμακο βάζοντας Παρασκευή την εκπομπή που, για 15 χρόνια, έδινε νόημα στα Σάββατά μας. Κι ας είχε περάσει κάθε διάσημος της showbiz, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες, προπονητές, τουλάχιστον από τρεις φορές ο καθένας.

Τι να το κάνω εγώ Παρασκευή ρε ΣΚΑΪ; Τις Παρασκευές έχει Ευρωλίγκα. Τις Παρασκευές ταξιδεύουμε. Άσε που κάποιοι, Σάββατο πρωί, δουλεύουμε. Πώς θα ξενυχτίσουμε μπροστά στην τηλεόραση ρε ΣΚΑΪ;  Και τι κατάλαβες; Πάτωσαν οι μετρήσεις του Σουρβάιβορ, που πήρε μαζί του και την πιο διασκεδαστική εκπομπή που ξέμεινε στο ελληνικό κουτί. Και τώρα το πας για νέα τράμπα λες και η εκπομπή είναι μπαλάκι. Λες και ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ο Αλέκος Κακλαμάνος της TV. 

 

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

Εμείς που χάναμε το «Στην Υγειά μας» τις Παρασκευές και το γράφαμε στο VHS. Εμείς που το βάζαμε στο Youtube κονσέρβα, καθόμασταν στα γόνατα στο πάτωμα και βαράγαμε παλαμάκια στην οθόνη μπροστά στις ζεμπεκιές του Γκλέτσου. Αχ, αυτές οι ζεμπεκιές του Απόστολου πόσο μάς έλειψαν. Κι όχι μόνον αυτές. 

  

 

Εσείς που δεν παραμείνατε πιστοί και δεν κανονίζατε Σαββατιάτικη έξοδο, όχι για να δείτε Survivor αλλά για να ξαναδείτε το προηγούμενο Παρασκευιάτικο επεισόδιο σε συνθήκες Σαββάτου. Εσείς που είχατε συνηθίσε να φωνάζετε και κόσμο σπίτι για να το συνδυάσετε με τις μαζώξεις σας, τα πάρτι σας, τις γιορτές σας, κινητές κι ακίνητες, ΟΛΕΣ Σάββατο! Εμείς που νοσταλγήσαμε τα τσιφτετέλια της Ανανία και της Αλεξανιάν κι από την ανυπομονησία μας στείλαμε στην Ανανία: «Καλημέρα, τι κάνεις εσύ;»

 

Όλοι εμείς μαζί, λοιπόν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να επιστρέψει το «Στην Υγειά μας» εκεί που ανήκει! Από αυτό το Σουκού κιόλας! Αυτό στη θέση του σε Σαββατιάτικη Prime Time κι εμείς στη δική μας, στον διθέσιο καναπεδάκο που αγοράσαμε και συναρμολογήσαμε αποκλειστικά για τον Σπύρο Παπαδόπουλο

ΩΣ ΕΔΩ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved