Όσκαρ 2022: Το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου είναι υπόθεση κορυφαίων

Bardem, Cumberbatch, Garfield, Smith και Denzel: Μπορούμε να ζητήσουμε κάτι καλύτερο;

Σε κάθε διαγωνισμό υπάρχουν τα φαβορί, οι σταθερές και τα αουτσάιντερ, αρκετές φορές ωστόσο οι πιθανότητες χάνουν την ουσία τους μπροστά στα πρόσωπα που διεκδικούν έναν τίτλο. Ένα πρωτάθλημα. Ένα Χρυσό Αγαλματίδιο. Στην περίπτωση των Όσκαρ 2022, η κατηγορία Α’ Αντρικού Ρόλου είναι πραγματικά υπόθεση ώριμων και σπουδαίων.

Με τις φετινές υποψηφιότητες έσπασε ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Κανένας εξ αυτών δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος σε οσκαρική παραγωγή, κανείς δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία ή σε οποιαδήποτε άλλη. Όλους τους ξέρεις και από όλους θα περίμενες να το πάρουν. Μπορεί δύο εξ αυτών να έχουν λάβει λίγο παραπάνω προσοχή (σ.σ. Will SmithDenzel Washington), η αλήθεια είναι όμως ότι καθένας από τους πέντε υποψήφιους μπορεί να φύγει με ένα τρόπαιο στο χέρι.

Δείτε ποιοι είναι στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Κόβουμε τις προτιμήσεις και απολαμβάνουμε

Αν υποθέσουμε ότι οι Χρυσές Σφαίρες είναι ο προάγγελος των Όσκαρ -κάτι για το οποίο αμφιβάλουμε έντονα πλέον- τότε το Βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού ασκεί έντονη έλξη προς την πλευρά του Will Smith (King Richard) μετά τη συγκλονιστική ερμηνεία του ως Richard Williams (σ.σ. πατέρας των Venus και Serena Williams) στην ερμηνεία που συζητιέται όσο καμία άλλη φέτος.

Ο Will Smith θα ήταν πραγματικά ήρεμος και πιο σίγουρος ότι θα αποχωρούσε με το Χρυσό Αγαλματίδιο μετά τις αποτυχημένες του προσπάθειες το 2002 («Ali») και 2007 («Pursuit of Happiness») ωστόσο η «απειλή» των τεσσάρων κυρίων που απαρτίζουν την υπόλοιπη πεντάδα ενδεχομένως να μην τον αφήνει και πολύ ήρεμο.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ειδική ανάλυση για την ερμηνεία καθεμιάς από τις φίρμες που θα περιμένουν να ακούσουν το όνομά τους ανήμερα της 94ης Τελετής της Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς καθένας εξ αυτών έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο να κερδίζει το θεατή με το που εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Ακόμα και ο Andrew Garfield που είναι θεωρητικά ο νεότερος εξ αυτών δεν είναι πια «rookie», ούτε απλώς ένας τύπος που έπαιξε τον Spider-Man. Όποιος τον έχει παρακολουθήσει σε παλιότερους ρόλους ξέρει καλά πως πρόκεται για έναν μέλλοντα οσκαρικό ηθοποιό με σπουδαίους ρόλους στο ενεργητικό του (βλ. «Hacksaw Ridge»). Το αν θα τα καταφέρει ως μουσική μεγαλοφυΐα (Jonathan Larsson) στο «Tick, Tick... Boom!». θα φανεί τα ξημερώματα της Δευτέρας. Αν και είμαστε σίγουροι πως θα έχει αρκετές ευκαιρίες ακόμα στο μέλλον.

Για την ώρα τον περιμένουμε σε ένα ακόμα Amazing Spider-Man.

Πολλοί βέβαια θα ήθελαν ο συμπαθής «Doctor Strange», Benedict Cumberbatch για την ερμηνεία του στο «The Power of the Dog» κυρίως για τον τρόπο που μεταμορφώνεται από χλωμός τυπάκος σε απειλητικό καουμπόι να κλέψει τη δόξα από τους υπόλοιπους αλλά με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, η αίσθηση που έχουμε είναι ότι το συγκεκριμένο φιλμ θα φύγει με τουλάχιστον ένα Όσκαρ από την τελετή, αλλά αυτό θα είναι του Β’ Αντρικού Ρόλου (Jesse Plemons). Ταυτόχρονα κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει την εξουσία που ασκεί ο μοναδικός Javier Bardem στο θεατή και στην προκειμένη περίπτωση στους κριτικούς. Ως Desi Arnaz στο «Being the Ricardos» φέρνει εις πέρας μια αποστολή που για τα ρομαντικά δεδομένα του βγαίνει εντελώς φυσικά, για όλους τους υπόλοιπους ωστόσο μοιάζει με απλησίαστο όνειρο.

 

 

Το αντίπαλο δέος λέγεται Denzel

Δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα αν δεν είχαμε ακούσει τα λόγια του ηθοποιού, Theo Alexander που αποθέωνε την εν λόγω ερμηνεία. Άλλωστε τι άλλο μπορεί να έχεις να παρακολουθήσεις σε μία ακόμα διασκευή του χιλιοειπωμένου έργου του Shakespeare, «Macbeth»; Μην είσαι και τόσο σίγουρος. Η απάντηση είναι όχι από τη στιγμή που σκηνοθετεί ο ένας των αδερφών Coen (Joel), κυρίως όμως από τη στιγμή που ο αλαζόνας προύχοντας της πολιτικής σκηνής είναι ο Denzel Washington.

Μαζί με την Frances McDormand που ενδεχομένως να δίνει καλύτερη ερμηνεία από ότι έδωσε στο οσκαρικό «Nomadland», προσφέρει έναν διαφορετικό Macbeth – o τίτλος είναι «The Tragedy of Macbeth»-, μια ερμηνεία μεθυστική που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην μακιαβελική συμπεριφορά και τις τύψεις που απορρέουν από τις επιλογές του. Ένα ρόλο που πραγματικά δίνει γερό πάτημα σε όσους αναζητούν ένα αυθεντικό αντίπαλο δέος για τον σχεδόν σίγουρο για Χρυσό Αγαλματίδιο, Will Smith.

 

 

Δεν έχει σημασία ποιος θα πάρει το Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου παρά μόνο ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν χρειάζεται να περιμένουμε ένα ντέρμπι μεταξύ δύο φαβορί.

Όπως έγινε πέρσι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved