Assosiated Press Όσκαρ 2022: Το ξεχωριστό ρεκόρ του σπουδαίου Steven Spielberg

Παντός καιρού και για όλες τις εποχές ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών.

Το όνομά του έχει συνδεθεί ίσως με τις περισσότερες επιτυχίες (εισπρακτικές και όχι μόνο) στην ιστορία του κινηματογράφου. Μιλάμε για τον άνθρωπο πίσω από το franchise του Indiana Jones, τον «E.T.», το «Jurassic Park» μέχρι και τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» όπως και άπειρα άλλα projects. Δεν χρειάζονται συστάσεις πίσω από την μοναδική ποικιλία του Steven Spielberg στην Έβδομη Τέχνη.

 

 

Ποιο ρεκόρ κατέρριψε;

Εν έτει 2022 ο Spielberg δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσει στα αβγά του και ακόμα και αν δεν θα είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει το πέμπτο κεφάλαιο στην ιστορία του Indiana Jones, βλέπει να σπάει ένα μοναδικό ρεκόρ που μέχρι πρόσφατα μοιραζόταν μαζί με τον Martin Scorsese. Αυτό του επί έξι διαφορετικές δεκαετίες υποψήφιου για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η νέα «υποψήφια» ταινία του λέγεται «West Side Story» και αφορά τον απαγορευμένο έρωτα των εφήβων Tony (Ansel Elgort) και Maria (Rachel Zegler), με φόντο τη μυστήρια δεκαετία του ’50 στη Νέα Υόρκη και το μίσος των συμμοριών Jets και Sharks στις οποίες ανήκουν.

 

 

Με αυτή την υποψηφιότητα, ο 75χρονος Steven Spielberg έγραψε ιστορία καθώς από το 1978 και το «Close Encounters of the Third Kind» μέχρι και το 2022 έχει υπάρξει υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερου Σκηνοθέτη σε έξι διαφορετικές δεκαετίες (κερδίζοντας τις δύο), αφήνοντας τον Scorsese στις 5. Μπορεί του χρόνου βέβαια ο Scorsese να επανέλθει με νέα οσκαρική ταινία. Ποιος ξέρει...

Δείτε ποιες είναι οι ταινίες των Spielberg και Scorsese που κέρδισαν υποψηφιότητα ανά δεκαετία στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved