Μήπως να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο;

Σκέψου μήπως είσαι ο πρωταγωνιστής της παρέας;

 

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχια» , η «σιωπή είναι χρυσός» και πολλά άλλα αποφθέγματα τονίζουν την ομορφιά της σιωπής. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα λένε οι πράξεις μας και δεν χρειάζονται πολλά λόγια και σίγουρα όχι πάντα, σε αυτό το πλαίσιο έρχεται μια νέα μελέτη που υποστηρίζει ότι οι άντρες τελικά είναι αυτοί που διακόπτουν περισσότερο τους συνομιλητές τους.

4 πράγματα που καταλαβαίνει μια γυναίκα όταν συνδυάζεις κάλτσα με βερμούδα

Επιστημονικά δεδομένα, έρευνα και σιωπή

Πρόκειται για μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που είχε ως παρατήρηση ότι σε μια σειρά καταγεγραμμένων δημόσιων συνομιλιών μεταξύ ανδρών και γυναικών, συνέβησαν 48 διακοπές, οι 46 από τις οποίες έγιναν από άντρες. Όπως προκύπτει από την έρευνα, Women in the Workplace 2024 της McKinsey, σχεδόν το 40% των γυναικών είπε ότι διακόπτεται ή την καλύπτουν λεκτικά στη δουλειά «περισσότερο από άλλους», σε σύγκριση με 20% των ανδρών.

Όπως προκύπτει από τους ερευνητές οι άντρες μιλάνε περισσότερο σε δημόσιους χώρους, διακόπτουν και υποτιμούν τις γυναίκες όταν μιλούν και έτσι έχουν δημιουργηθεί οι όροι manologuing, bropropriating και mansplaining. Έτσι, λοιπόν, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός με το ποιος έχει το πάνω χέρι σε μία κατάσταση. Nαι αυτός που μιλάει περισσότερο, θέλει να φάνει περισσότερο.

 

 

Πολυλογία και αμηχανία

Η αλήθεια είναι ότι οι πολυλογάδες έχουν μια μεγάλη δυσκολία στο να κατανοήσουν πόσο πολύ μιλάνε. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε περιβάλλοντα που κάποιοι μπορεί να μιλάνε πολύ, μπορεί να έχουμε επίσης δυσκολευτεί να τους ακούσουμε. Κάποιοι από αυτούς αισθάνονται ότι η πολυλογία τους έχει στόχο για να ακουστούν περισσότερο από τους άλλους ή ότι προσπαθούν να σπάσουν την αμηχανία κάπου. Η αλήθεια είναι ότι σε όλους μας έχει συμβεί αυτό.

Έτσι θα φαίνεσαι πιο έξυπνος στις πρώτες κουβέντες σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ

Αντέχεις τη σιώπη;

Ναι καλό θα ήταν να αντέχεις τη σιωπή, αφού κάνει καλό γενικά. Δεν είπαμε να μη βγάλεις μιλιά, αλλά καλό θα ήταν να μην είσαι μόνο εσύ ο πρωταγωνιστής της παρέας, αλλά να αφήσεις και κανέναν άλλον να μιλήσει.

Εξάλλου, οι άνθρωποι που αντέχουν τη σιωπή είναι συχνά καλύτεροι ακροατές. Μελέτες δείχνουν πως οι αμήχανες σιωπές:

Βελτιώνουν την συναισθηματική αυτορρύθμιση και ενισχύουν την ενσυναίσθησηΧτίζουν εμπιστοσύνη μεταξύ συνομιλητών.

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved