pexels Μήπως το να μην ανεβάζεις τίποτα στα social από την έξοδό σου είναι το νορμάλ;

Η εμμονή των Instagram stories δεν είναι ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις.

Τι μπορεί να κάνει επιτυχημένη μία έξοδο; Σίγουρα μία νέα εμπειρία ή μία νέα γνωριμία. Το να απολαύσεις ένα πιάτο σ’ ένα νέο εστιατόριο της πόλης, το να επισκεφτείς το κορυφαίο κοκτεϊλάδικο, το να περάσεις όμορφα με τους φίλους ή ένα πετυχημένο φλερτ που θα σε ανανεώσει. Η έξοδος λειτουργεί ως αποσυμπίεση από τη δίνη της καθημερινότητας. Εκείνη την καθημερινότητα που σε «πνίγει» σταδιακά και κάθε μέρα σε κάνει να χάνεις από λίγο τον εαυτό σου. Είναι ένα απαραίτητο restart και αποτελεί μία μικρή «κάθαρση». Ένα διάλειμμα από όλα όσα κάνεις στην καθημερινότητά σου. Εκτός από μία συνήθεια που πλέον έχει γίνει εμμονή και δύσκολα καταφέρνεις να κόψεις τον ομφάλιο λώρο μαζί της.

 

 

Εκείνη η εμμονή με το επόμενο Instagram story. Χωρίς να θέλουμε να φανούμε εστέτ και σνομπ, ίσως το 2023 είναι απαραίτητο να τα βρεις με τον εαυτό σου. Να τον κοιτάξεις στον καθρέφτη και να προβληματιστείς με το γεγονός πως τα social media δεν αποτελούν πλέον τη δεύτερη φύση σου. Η εικονική πραγματικότητα έχει «σκεπάσει» την κανονική, η προσομοίωση έχει αντικαταστήσει την πραγματικότητα. Είσαι δέσμιος του επόμενου story και της επιβεβαίωσης. Αυτή η αντίληψη έσκασε μπροστά μου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Η αλλαγή με βρήκε σε ένα techno party όπου δεν ένιωσα την ανάγκη να πιάσω το κινητό ούτε για να δω την ώρα. Από την αλλαγή του χρόνου και μέχρι τις 5:30 το πρωί που αποφάσισα να χαιρετήσω και να πάω στην αγκαλιά του Μορφέα, το κινητό δεν βγήκε από την τσέπη μου.

Τα Social Media ξέρουν να τιμωρούν τους ψεύτες

Μήπως το να μην ανεβάζεις τίποτα είναι το νορμάλ;

Ποια είναι η δύναμη που σε ωθεί να ανεβάζεις στα social media οτιδήποτε κι αν κάνεις στην καθημερινότητά σου; Ποια είναι η ανάγκη που σε οδηγεί ώστε να μοιραστείς με τους followers σου στιγμιότυπα γεμάτα φίλτρα; Το κρασί που πίνεις σε μπαρ στο Κολωνάκι, το άδειο πιάτο και τα άθικτα μαχαιροπίρουνα; Τον παγκοσμίως άγνωστο DJ που παίζει μία λίστα από το Spotify; Το ταβάνι με φωτορυθμικά από κλαμπ στο Γκάζι; Το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγείς; Την 17η selfie της ημέρας; Είναι η επιβεβαίωση; Είναι αυτή η εμμονή ώστε να δεις ποιοι παρακολούθησαν το story σου κι αν στη λίστα βρίσκεται εκείνος-εκείνη που σε άφησε στο «διαβάστηκε»; Στα πόσα μηνύματα και likes θα αισθανθείς υπέροχα με τον εαυτό σου; Πότε θα νιώσεις γεμάτος και θα αποκτήσεις αυτοπεποίθηση;

Το να μην ανεβάζεις τίποτα στα social media δεν αποτελεί σημάδι ελιτισμού. Δεν είσαι κάτι καλύτερο από τους άλλους. Αλλά τουλάχιστον δείχνουν κάτι σημαντικό: Πώς δεν έχει καμία ανάγκη από επιβεβαίωση, δεν είσαι νάρκισσος, πέρασες όμορφα και αυτό αφορά εσένα και τους γύρω σου. Και όχι τους χιλιάδες followers που δε θα δώσουν και τεράστια σημασία στο burger που ανέβασες μετά την έξοδο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved