Talladega Nights: Μία από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών σύμφωνα με τον Christopher Nolan

Η μπαλάντα του Ricky Bobby είχε πάντα μια θέση στην καρδιά μας και χωρίς την επιβεβαίωση του κορυφαίου σκηνοθέτη.

Την ώρα που το Oppenheimer σαρώνει στο box office, παρά το ατυχές timing που έριξε πάνω του τη ροζ μπλοκμπαστεριά της Barbie, και ενώ σχεδόν όλοι λένε ότι αυτή είναι η καλύτερη ταινία του Nolan, μαθαίνουμε ότι ο επιδραστικός σκηνοθέτης έχει αποδώσει τα εύσημά του σε μια ταινία που μάλλον δεν είναι του στυλ του.

Μιλώντας στο Rich Eisen Show, o σκηνοθέτης που μας σύστησε από την αρχή τον Batman, ρωτήθηκε για το ποια είναι η ταινία που αν την πετύχει τυχαία στο ζάπινγκ, θα τον κάνει να αφήσει στην άκρη το τηλεκοντρόλ και θα κάτσει να τη δει. Λίγο βίντατζ το ερώτημα στην εποχή που επιλέγουμε εμείς τι θα δούμε στην εποχή του στρίμινγκ, αλλά καταλαβαίνουμε το ερώτημα. Είναι σαν να ψάχνει τι να δεις και να σου πετάγεται κάτι γνώριμο, κάτι που έχεις δει αρκετές φορές και θα το ξαναέβλεπες άνετα επειδή σε βάζει αυτόματα σε μια comfort zone.

 

 

H ενστικτώδης απάντηση του Nolan ήταν κάπως αναμενόμενη, ο μεταξύ κορυφαίων υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση του έργου. Αν πέσει σε οποιαδήποτε ταινία του Kubrick, τότε θα κάτσει να τη δει για ακόμα μία φορά. Όμως η όχι και τόσο ένοχη απόλαυσή του είναι άλλη.

Το Talladega Nights είναι μία από τις κορυφαίες κωμωδίες όλων των εποχών σύμφωνα με τον ίδιο. Σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα περίμενε να ακούσει κάποιος από τον σκηνοθέτη του Σκοτεινού Ιππότη και ερωτώμενος ξανά αν σοβαρολογεί, απάντησε με τη μνημειώδη ατάκα του Will Ferrell: «Αν δεν είσαι πρώτος, είσαι τελευταίος»

 

 

Για εμάς στο Ratpack το Talladega Nights είναι ένα διαμάντι του Will Ferrell που δεν έτυχε να λάβει την αναγνώριση που του άξιζε ανάμεσα σε άλλα διαμάντια όπως το Blades of Glory. Είναι σίγουρα η πιο αμερικάνικη ταινία του ανοίγοντας ένα παράθυρο για εμάς στην Ευρώπη στον μαγικό κόσμο των αγώνων NASCAR, του πιο δημοφιλούς μηχανοκίνητου αθλήματος των ΗΠΑ, ίσως και του πιο δημοφιλούς αθλήματος γενικά στις ΗΠΑ με ρίζες στην Ποτοαπαγόρευση. 

Η αναγνώριση που έλαβε από τον Nolan είναι απλά η αφορμή που ψάχναμε για το δούμε ακόμα μία φορά, για να δούμε ακόμα μία φορά τον φλεγόμενο Ricky Bobby στην οβάλ πίστα της Talladega, γιατί όποιος δεν είναι πρώτος, είναι τελευταίος…

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved