Oppenheimer: Η ταινία του Nolan αποθεώθηκε από τους κριτικούς

Αναφέρεται ως «τρίωρο υπερθέαμα».

 

Η νέα ταινία του  Christopher Nolan έκανε πρεμιέρα την Τρίτη, 11 Ιουλίου στο Παρίσι και οι κριτικοί δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Oι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές επαινώντας τόσο τη σκηνοθεσία του Christopher Nolan, όσο και τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας υπολογίζεται στις 24 Αυγούστου, περίπου ένα μήνα μετά την προβολή στις ΗΠΑ. Στη 12η ταινία με του βραβευμένου σκηνοθέτη πρωταγωνιστεί ένα καστ αστέρων: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Kenneth Branagh και Robert Downey Jr.

 

 

Οι πρώτες εντυπώσεις

Τα σχόλια των κριτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για τη δουλειά του Nolan.

Ο κριτικός του Vulture, Bilge Ebiri, χαρακτήρισε την ταινία «απίστευτη», γράφοντας στο Twitter: «είναι αδυσώπητα γρήγορη, με εξωφρενικές λεπτομέρειες, περίπλοκο ιστορικό δράμα που χτίζεται και χτίζεται μέχρι ο Nolan να το ρίξει με ένα σφυρί με τον πιο εκπληκτικό και συνταρακτικό τρόπο».

 Η συντάκτρια κινηματογραφικών κριτικών του Associated Press, Lindsey Bahr, έγραψε στο Twitter ότι η τρίωρη ταινία είναι «ένα θεαματικό υπερθέαμα που διακρίνεται από αληθινή, περιεκτική και ευρηματική αφήγηση. Την αποκάλεσε επίσης «ένα σοβαρό, φιλοσοφικό, δράμα για ενήλικες που είναι τόσο συναρπαστικό όσο η Δουνκέρκη».

Ο συντάκτης κινηματογράφου των Los Angeles Times, Joshua Rothkopf, την αποκάλεσε επίσης «απίστευτη», ενώ ο κριτικός Kenneth Turan την περιέγραψε ως την «πιο εντυπωσιακή ταινία του Nolan μέχρι σήμερα». Ο Joshua Horowitz του MTV έγραψε στο Twitter: «άψογη και καθηλωτική ταινία».

 

 

Το Oppenheimer θα ξεκινήσει την προβολή του στις ΗΠΑ στις 21 Ιουλίου, αλλά φαίνεται πως Barbie της Greta Gerwig είναι «σκληρή αντίπαλος». Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Nolan για την Universal Pictures μετά το «διαζύγιο» με τη Warner Bros. Όπως έχει πει ο Μurphy στον Guardian: «Μου φαίνεται άλλοτε σαν βιογραφική ταινία, άλλοτε σαν θρίλερ, άλλοτε σαν ταινία τρόμου, θα θορυβήσει το κοινό».

Σε συνέντευξή του ο Nolan ανέφερε: «Μερικοί φεύγουν από την ταινία εντελώς συντετριμμένοι. Δεν μπορούν να μιλήσουν. Εννοώ ότι υπάρχει ένα στοιχείο φόβου που υπάρχει στην ιστορία. Αλλά η αγάπη των χαρακτήρων, η αγάπη για τις σχέσεις, είναι πιο δυνατή από ποτέ».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved