Το «I’m Batman» του Michael Keaton ακόμα προκαλεί δέος

Η επιστροφή του αυθεντικού Batman στο «The Flash» χτύπησε τη νοσταλγία μας.

Ας μην γελιόμαστε, το DCU δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μας δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες με ό,τι ταινία και αν έχει βγάλει. Το προσπάθησαν με το The Suicide Squad, έβγαλαν τη Justice League -το Snyder Cut όσο περνάει ο καιρός δείχνει όλο και πιο ωραίο-, παράλληλα δημιούργησαν μια τρύπα στο νερό με το Black Adam και για την ώρα το μοναδικό αξιόλογο πρότζεκτ παραμένει το Bat-Verse του Matt Reeves για να κρατάει τα γκέμια, το οποίο για να μην ξεχνιόμαστε δεν ανήκει στο γενικότερα σύμπαν.

 

 

Βέβαια ο James Gunn, το νέο αφεντικό του DCU (πάντα μαζί με τον Peter Safran) έκανε τη διάγνωση, συνειδητοποίησε ότι ήρωες που δεν τους πολυγνωρίζει ο κόσμος έχουν καλύτερη απήχηση, τύπου Peacemaker -όποιος έχει τη σειρά με τον John Cena δεν απογοητεύτηκε- και έχει βάλει σκοπό να φτιάξει ένα νέο σύμπαν, μακριά από τα πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως αυτά του Batman ή του Flash. Δεν αναφέρουμε τον Superman γιατί θα λάβει reboot.

Ποια είναι τα νέα πλάνα της DC;

Μια και μιλήσαμε για Batman

Το «The Flash» όσο και αν προβλημάτισε τον κόσμο λόγω των καμωμάτων του πρωταγωνιστή Ezra Miller -υπήρξε μέχρι και φήμη ότι θα αντικατασταθεί – αλλά και της γενικότερες αλλαγής πορείας της Warner Bros. με την ακύρωση πολλών πρότζεκτ (βλ. Batgirl), ήταν φιλμ που μας έδιναν έναν παραπάνω λόγο να το περιμένουμε.

H αλήθεια είναι ότι το Batgirl θέλαμε να το δούμε για αυτόν που θα έπαιζε τον κακό.

Δεν ήταν τόσο ότι μέσω αυτού επρόκειτο να άλλαξει για πάντα το (τότε) DCEU, ούτε και ότι θα ήταν η τελευταία εμφάνιση του Ben Affleck ως Bruce Wayne/Batman. Η ατραξιόν έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Michael Keaton. Η μεγάλη επιστροφή στο ρόλο του Σκοτεινού Ιππότη, ο κύριος λόγος (μαζί με τον Tim Burton) που ο Batman κατάφερε να βγει από το κωμικό στοιχείο της εποχής του Adam West και σήμερα να μιλάμε με υπηφάνεια για τους αντίστοιχους των Christian Bale και Robert Pattinson.

Μέχρι το φετινό Super Bowl ιδέα δεν είχαμε για το τι πρόκειται να συμβεί στο The Flash, τι πραγματεύεται, ποιος είναι ο villain και πώς θα είναι ο Michael Keaton ως πιο μεγάλη version του Bruce Wayne. Τελικώς η αναμονή μας έδωσε πίσω ένα πέρα για πέρα εντυπωσιακό τρέιλερ και ταυτόχρονα έναν λόγο παραπάνω να περιμένουμε την ταινία.

 

 

Σαφώς και ο General Zod του Michael Shannon μας αρέσει σαν ιδέα, η Supergirl (Sasha Calle) προσθέτει κάτι το κρυπτονιακό, ενώ οι δύο Flash και ο Batfleck φτιάχνουν μια ωραία μίξη, ωστόσο τι αξία έχουν όλα αυτά μπροστά στην εικονική στολή και τον πρώτο τύπο που κατάφερε να ταιριάξει επάξια, το ύφος του superhero και το εσωτερικό κόστος του Bruce Wayne; Αυτό το «I’m Batman» δια στόματος Keaton και το ξυλίκι που μοιράζει μας γυρίζουν σε εποχές πραγματικά σκοτεινές, τότε που ο superhero της DC αναδυόταν από τις στάχτες του και έκανε το comeback που πραγματικά του άξιζε.

Ο Μπεν Άφλεκ πάντως ήταν για highlight με τον δημόσιο καβγά του με τη Τζένιφερ Λόπεζ.

Διότι όπως και να το κάνουμε, κάθε εμφάνιση του Batman από τον Keaton προκαλούσε ανατριχίλα στις αρχές των 90’s, φαντάσου τώρα που έχουν περάσει καμιά τριανταριά χρόνια. Και αυτή τη σκηνή του τρέιλερ μέσα στο Batcave θέλουμε να τη βιώσουμε και σαν θεατές της ταινίας που έρχεται στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου σε σκηνοθεσία του Andy Muschietti. 

Για όσους δεν θυμούνται παραθέτουμε το πρώτο «I'm Batman» που άκουσε ποτέ ο κόσμος δια στόματος Keaton (και λίγο ξυλίκι εννοείται).

 

I'M Batman - Michael Keaton


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved