Angels with Filthy Souls: Το χριστουγεννιάτικο νουάρ πίσω από το Home Alone

Το «Keep the change you filthy animal» έγινε ύμνος στα χείλη όλων. Ακόμα και αν δεν ήταν πραγματικό φιλμ.

Αν βρίσκεσαι στην πολυθρόνα δίπλα από το δέντρο, έτοιμος να δεις για άλλη μία φορά μία από τις αγαπημένες σου Χριστουγεννιάτικες ταινίες, τo Home Alone, τότε εμείς σου έχουμε μία μικρή πληροφορία. Μέσα στο Home Alone αλλά και στο Home Alone 2 υπάρχουν δύο σκηνές όπου ο Kevin βάζει στην τηλεόραση μία γκανγκστερική ταινία έτσι ώστε να τρομάξει τους εχθρούς του. Η σκηνή είναι τόσο τέλεια που αμέσως μπαίνεις στο «τριπάκι» να δεις την πραγματική ταινία που υποτίθεται πως βλέπει ο πιτσιρικάς. Κι όμως, αυτή η ταινία δεν υπάρχει. Είναι μία ταινία μέσα στην ταινία. Είναι όμως τόσο καλοφτιαγμένη που στ’ αλήθεια πιστεύεις πως αυτό το ασπρόμαυρο φιλμ κάποτε γυρίστηκε και πως ίσως θα καταφέρεις να την δεις αν την ψάξεις. Το Angels With Filthy Souls αλλά και το Angels With Filthier Souls (στο Home Alone 2) κρύβουν πίσω τους μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

 

  

Θέλουμε το remake του «Home Alone»; Φυσικά και το θέλουμε

Ακόμη και ο Seth Rogen έπεσε από τα σύννεφα όταν συνειδητοποίησε πως η ταινία δεν είναι πραγματική αλλά είναι απλά μία ένα φιλμ μέσα στο Home Alone. Ο ίδιος υποστήριξε με ποστ του στο Twitter πως «καταστράφηκε ολόκληρη η παιδική του ηλικία» μετά από αυτό. Και για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο "επίσημα", ακόμη και ο Macaulay Culkin στην αρχή δεν είχε ιδέα πως η ταινία δεν ήταν πραγματική. Το συγκεκριμένο φιλμ λοιπόν κινηματογραφήθηκε σε ένα παλιό σχολείο για τις ανάγκες του Home Alone και του Home Alone 2. Γυρίστηκε μέσα σε μία ημέρα. Ο τίτλος του πάντως όντως κάνει σαφή αναφορά σε ένα real φιλμ που πρωταγωνιστεί ο James Cagney, το πολύ γνωστό Angels With Dirty Faces. Πολλοί μπερδεύονται με αυτή την αναφορά κι έτσι πιστεύουν πως το Angels With Filthy Souls είναι το φιλμ στο οποίο παίζει ο Cagney.

 

 
 

Στην «ψεύτικη» ταινία ο πρωταγωνιστής γκάνγκστερ είναι ο άγνωστος ηθοποιός Ralph Foody ενώ ο “Snakes” είναι ο επίσης άγνωστος Michael Guido. Σύμφωνα με το Vanity Fair στην αρχή οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι αλλά λόγω μίας εγχείρησης στο γόνατο, ο Foody δεν μπορούσε να υποδυθεί τον δραματικό θάνατο του “Snakes”. Για την ιστορία, ο μοναδικός άνθρωπος που δεν έπαιξε στο sequel ήταν ο Guido μιας και ουσιαστικά ήταν νεκρός στην ψεύτικη ταινία. Ο Foody πέθανε το 1999 αλλά πρόλαβε να παίξει στο sequel μέσα στο sequel, δηλαδή το Angels With Filthier Souls στο Home Alone 2.

Για όσους είναι εντελώς τρελαμένοι με το μικρό αυτό φιλμ τότε μπορούν να βρουν μία ολοκληρωμένη version του στα original Home Alone DVDs.

 

Όπως και να έχει, ο Johnny με το Tommy Gun και τα «filthy animals» που βρίσκονταν μπροστά του, οι σφαίρες που εκτόξευε και έσωσαν την κατάσταση τόσο στο πρώτο φιλμ, όσο και στο δεύτερο φιλμ έφτιαξαν έναν μύθο που πολύ θα θέλαμε να είναι αληθινός. Σαν μια χριστουγεννιάτικη ταινία με νουάρ χαρακτήρα.

Δεν ξέρουμε αν το «Home Alone 2» ήταν καλύτερο από το πρώτο, το «Angels with Even Filthier Souls» -δηλ. το fake sequel- ήταν πολύ καλύτερο (και πιο αποτελεσματικό) από το πρώτο. Γνώμη μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved