«Παράξενος Κόσμος»: Η νέα ταινία της Disney είναι μια περιπέτεια που δεν έχεις ξαναδεί

O κόσμος μας είναι ένας «Παράξενος Κόσμος» και για να τον «σώσουμε», πρέπει να τον καταλάβουμε, μας λέει ουσιαστικά η νέα ταινία της Disney – φυσικά, με τον πιο απολαυστικό, διασκεδαστικό, animated τρόπο, με όλα τα εφέ και την εγγύηση της παραγωγής αυτού του επιπέδου. Είμαστε σίγουροι πως έχεις ήδη «ψηθεί» για σινεμά με τον γιο, τον ανιψιό, το βαφτιστήρι, το φιλαράκι σου, όμως εμείς που είδαμε ήδη τον «Παράξενο Κόσμο» στην avant premiere που διοργάνωσε το Mothersblog.gr με τη Feelgood Entertainment στις 23 Νοεμβρίου στα Village Cinemas του The Mall Athens, θα σου δώσουμε μερικούς ακόμα πολύ συγκεκριμένους λόγους να το κάνεις. 

 

 

Εισαγωγικά, να αναφέρουμε ότι η ταινία μιλάει για τη σχέση πατέρα – γιου και πώς διαμορφώνεται καθώς ο μικρός μεγαλώνει και αναπτύσσει την προσωπικότητά του, μιλώντας παράλληλα για το πώς συμπεριφέρεται ο άνθρωπος προς τη φύση και πώς εκείνη του το «ανταποδίδει». Όλα αυτά, δοσμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να παρακολουθείς ένα υπερθέαμα στη μεγάλη οθόνη, μια περιπέτεια γεμάτη δράση και αδρεναλίνη, γεμάτη εφέ και με έναν καταιγιστικό ρυθμό που – σε πολλά σημεία – σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς και να χειροκροτήσεις με ενθουσιασμό. Εμείς, έχουμε ένα να σου πούμε πάντως: Μην βιάζεσαι, γιατί σε αυτή την ταινία των Walt Disney Animation Studios, οι κακοί δεν είναι πάντα κακοί και οι καλοί… μπορεί να έχουν κάνει τα λάθη τους, για να το θέσουμε κάπως κομψά. 

Με την υπογραφή του Don Hall στη σκηνοθεσία και καταξιωμένους συντελεστές

Η υπογραφή του Don Hall στη σκηνοθεσία ισοδυναμεί με εγγύηση ότι ο «Παράξενος Κόσμος» ήρθε για να μείνει μεταξύ των καλύτερων animated ταινιών της εποχής. Παράλληλα, συνδιευθυντής/σεναριογράφος είναι ο Qui Nguyen, ενώ η παραγωγή είναι του Roy Conli. Όπως έχει δηλώσει σχετικά ο Ντον Χολ, «η ταινία Παράξενος Κόσμος είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές περιπέτειες και ταυτόχρονα είναι μια πρωτότυπη κωμική περιπέτεια animation για τις τρεις γενιές της οικογένειας Κλέιντ που ξεπερνούν τις διαφορές τους, ενώ εξερευνούν έναν παράξενο, θαυμαστό και πολύ συχνά εχθρικό κόσμο» - κι αυτό συνοψίζει μια περιγραφή της ταινίας, που στα 97 λεπτά που διαρκεί έχει πολλά, πάρα πολλά να μας πει.

 

2

 

Στην ελληνική μεταγλώττιση, που παρακολουθούμε στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment συναντάμε τις φωνές των: Βαγγέλη Στρατηγάκου, Γιάννη Στεφόπουλου, Κωνσταντίνου Κλαυδιανού, Τζωρτζίνας Καραχάλιου, Στεφανίας Γουλιώτη, Αγγελου Λιάγκου, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Ίριδας Πανταζάρα, Γιώργου Μαντά, Νικόλα Ζωζού, Βασιλικής Σούτη, Μαρίας Πλακίδη, Παναγιώτη Αποστολόπουλου.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υπόθεση

Στον «Παράξενο Κόσμο» θα καταλάβεις από το 1ο λεπτό πως βλέπεις κάτι πολύ ξεχωριστό: Η Αβαλόνια, η περιοχή που εκτυλίσσεται η δράση, είναι μια κοινωνία που έχει μείνει πολύ πίσω τεχνολογικά. Οι κάτοικοί της, με επικεφαλής τον μεγάλο εξερευνητή Γιάγκερ Κλέιντ, είναι πεπεισμένοι πως πίσω από τα μεγάλα βουνά που την περιβάλλουν «κάτι» που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τη ζωή τους και μια ομάδα από αυτούς ξεκινά να το βρει. Ο επικεφαλής Γιάγκερ Κλέιντ έχει μαζί του και τον γιο του, τον Σέρτσερ που πάντως δεν φαίνεται να… πολυψήνεται για εξερεύνηση – ακολουθεί παρόλα αυτά το όνειρο του πατέρα του.

 

3

 

Ώσπου, κάτι αλλάζει, καθώς ο Σέρτσερ κάνει μια ανακάλυψη που τον βοηθά να υψώσει ανάστημα, να διαφωνήσει και να ακολουθήσει τη δική του πορεία… Καθώς μεταφερόμαστε 25 χρόνια αργότερα όμως, βλέπουμε τον Σέρτσερ να έχει ένα νέο πρόβλημα να λύσει. Ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά θα τον οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός νέου, παράξενου κόσμου. Ενός κόσμου, που για να τον σώσει, πρέπει πρώτα να τον κατανοήσει, να τον σεβαστεί, να τον αγαπήσει…

 

4

 

Αυτό το μήνυμα που μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές, σε κάθε πτυχή της ζωής μας,
περνάει με τον πιο αποδοτικό τρόπο ο «Παράξενος Κόσμος» και αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να την παρακολουθήσεις με τα παιδιά. Διότι θα σου δώσει όσες αφορμές χρειάζεσαι για να μπορέσεις μετά να συζητήσεις μαζί τους όσα είδατε και να τους μιλήσεις, πιθανόν για πρώτη φορά τόσο καθαρά, για «δύσκολα» θέματα – πάντα, άλλωστε, το σινεμά δίνει μια σειρά από διεξόδους σε αυτόν τον τομέα και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια διασκεδαστική animated ταινία, για μικρούς και μεγάλους.

Ο «Παράξενος Κόσμος» παίζεται ήδη στους κινηματογράφους, από τη Feelgood Entertainment.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved