28 Days Later: To κλείσιμο της τριλογίας μόλις ήρθε πιο κοντά

Το 28 Months Later έρχεται επιτέλους να κλείσει την τριλογία.

Θέλει μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξεις μια μεταποκαλυπτική ταινία με ζόμπι για να βγει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και να μην καταντήσει ένα ακόμα b-movie της σειράς που δεν αξίζει κάτι παραπάνω από το βουτυρωμένο ποπ κορν που τρως στο πρώτο τέταρτο. Ο Danny o τρομερός όμως το κατάφερε, όπως το κατάφερε και με το επικό Trainspotting. Μάλιστα μετά το 28 Days Later ήρθε και το εξίσου καλό sequel 28 Weeks Later και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ολοκλήρωση της τριλογίας.

 

 

Μιλώντας στο ΝΜΕ, o Danny Boyle αποκάλυψε ότι ο Alex Garland μόλις ολοκλήρωσε τη συγγραφή του σεναρίου για την τρίτη ταινία, η οποία όπως όλοι περιμέναμε, θα λέγεται 28 Months Later. Μπορεί να πέρασαν 20 χρόνια από την πρώτη ταινία, αλλά η ιδέα της ολοκλήρωσης της τριλογίας είναι κάτι που απασχολεί τον Boyle τουλάχιστον 4 χρόνια, απλά ήθελε να γίνει σωστά. 

Ο Garland ήταν αυτός που τον έπεισε ότι βρέθηκε η σωστή σεναριακή ιδέα και μόλις τώρα την τελείωσε, πάνω ακριβώς στο σημείο που ο Boyle ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μιας μίνι σειράς γύρω από τους επικούς Sex Pistols. O Βρετανός σκηνοθέτης, όμως δεν έπρεπε να βρει μόνο ένα καλό σενάριο για να κλείσει την ιστορία του, έπρεπε να πείσει και τους παραγωγούς.

 

 

Μεταξύ άλλων είπε ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει κανείς ταινίες για τις κινηματογραφικές αίθουσες, εκτός κι αν είναι κάποια σίγουρη μπλοκμπαστεράδικη επιτυχία τύπου Top Gun 2. Αυτό ίσως είναι και μια δικλείδα ασφαλείας τελικά, γιατί εμποδίζει κάτι sequel-αρπαχτές που έχουμε δει κατά καιρούς. Αλλά το 28 Months Later ίσως έχει ακόμα ένα άσσο στο μανίκι του.

Όταν ρωτήθηκε ο Cillian Murphy αν θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει για το τρίτο μέρος της δυστοπικής τριλογίας, η απάντησή του ήταν ένα ηχηρότατο ναι, όπως ναι θα έλεγε και σε κάθε άλλη πρόταση συνεργασίας με τον Boyle. Άρα όλα τα κομμάτι του παζλ συμπληρώθηκαν, φώτα, κάμερα, πάμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved