Γιατί στην Θεσσαλονίκη χρεώνουν το παγάκι 1 ευρώ;

Μήπως έχει ξεφύγει η κατάσταση με την αισχροκέρδεια λίγο;

Η απάντηση είναι: Γιατί μπορούν. Όμως φυσικά η απάντηση αυτή δεν ικανοποιεί κανέναν, σε μία εποχή που ο καθένας εκμεταλλεύεται τον άλλο για να κερδίσει κάτι παραπάνω. Εντάξει σίγουρα όλα έχουν πάει στο θεό και οι μόνοι που κερδίζουν απ’ όλο αυτό είναι οι εφοπλιστές και οι πετρελαιάδες. Η δικαιολογία του εστιάτορα στην Καλαμαριά που χρέωσε τον πάγο 1 ευρώ ήταν πως το συγκεκριμένο παγάκι είναι ένα «ειδικό» παγάκι που δεν λιώνει εύκολα. Απ’ ότι φαίνεται οι επιστημονικές εξελίξεις όσο αφορά την ψύξη του φαγητού έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά στην Θεσσαλονίκη. Και πάλι όμως η απάντηση δεν μας πείθει ακριβώς, την ίδια στιγμή όμως που από την τσέπη μας φεύγουν τα ευρώ έτσι για πλάκα. Με δικαιολογία την άνοδο των τιμών, οι μαγαζάτορες εκμεταλλεύονται τον κόσμο, κάτι που δεν είναι νέο, γινόταν από πάντα. Γιατί όμως πρέπει να επαναλαμβάνεται αυτή η άθλια πρακτική κέρδους εσαεί;

House of the Dragon: Πόσους δράκους έχουν τελικά οι Targaryen;

 

 

Ο ίδιος ο εστιάτορας δήλωσε: «Η πολιτική του μαγαζιού είναι να χρεώνουμε τον έξτρα πάγο. Είναι ένα ειδικό παγάκι που έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν είναι σαν τον πάγο που βάζουμε σε όλα τα ποτά. Πρόκειται για έναν μεγάλο κύβο που μπαίνει στα special ποτά μας. Γίνεται πάντα σε συνεννόηση του σερβιτόρου με τον πελάτη», είπε χαρακτηριστικά. «Εφόσον είναι ένα προϊόν το οποίο το αγοράζω, θεωρητικά μπορώ και να το πουλήσω. Σε αυτήν τη λογική όμως θα έπρεπε να πουλάω και το λάδι στη σαλάτα και το αλάτι στα φαγητά», δηλώνει ο Ανδρέας Γαϊτανίδης, επιχειρηματίας.

3

Σίγουρα η τιμή του πάγου έχει φτάσει κι αυτή ταβάνι με αύξηση 50% το τελευταίο εξάμηνο. Μία αδιανόητη αύξηση ομολογουμένως. Από την άλλη όμως ο νόμος λέει πως ο πάγος ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρεωθεί στον πελάτη μόνο αν αναγράφεται στον τιμοκατάλογο του μαγαζιού. Είναι όμως κάπως εξωφρενικό να πληρώνει κανείς πλέον και τον πάγο στο ποτό του ρε παιδιά, έτσι δεν είναι; Στο τέλος θα μας βάλουν να πληρώσουμε τις χαρτοπετσέτες και τις καρέκλες που καθόμαστε. Στο τέλος μπορεί να χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο μαγαζί, αφού θεωρητικά κι αυτόν τον «αέρα» τον έχει πληρώσει ο μαγαζάτορας.

Από τη στιγμή που ο πελάτης δεν έχει ενημερωθεί για την χρέωση, ακόμα και η χρέωση του κουβέρ είναι παράνομη. Κανονικά ο εστιάτορας θα έπρεπε να είχε αναρτήσει την τιμή του πάγου σε εμφανή θέση στον τιμοκατάλογο, μιας και όπως λέει είναι ένα «ειδικό» προϊόν. Οι πελάτες όμως το είδαν στο τέλος γραμμένο στην απόδειξη, χρεωμένο κανονικά.

Είναι τώρα λογική αυτό; Μήπως είναι απλά μία καλή ευκαιρία για αισχροκέρδεια;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved