House of the Dragon: Πόσους δράκους έχουν τελικά οι Targaryen;

Μία λίστα με τους σημαντικότερους που πρέπει να γνωρίζεις.

Στο Game of Thrones είδαμε μόλις τρεις και πάθαμε πανικό. Έχουν παιχτεί μόλις 4 επεισόδια House of the Dragon, έχουμε δει δύο δράκους και έχουμε μάθει για ήδη δέκα ενήλικους δράκους. Η αλήθεια είναι πως οι δράκοι και οι Targaryen έκαναν παρέα για πολλά χρόνια και στα βιβλία του George R.R. Martin γίνονται αναφορές για πάνω από 24 δράκους. Ωστόσο καλό είναι να δούμε μία λίστα με τους πιο σημαντικούς που πρέπει να γνωρίζεις και ειδικά αν είσαι φαν της σειράς.

 

 

 

Syrax

O κίτρινος δράκος, γένος θηλυκού, της Rhaenyra Targaryen που έχουμε δει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Την έχουμε δει ήδη να κάνει τσαμπουκά στον Daemon Targaryen στο Dragonstone και χάρη στη σκηνή του πρώτου επεισοδίου μάθαμε πως μετά από μία βόλτα, έχεις μία μυρωδιά «δρακίλας».

Syrax dragon house of the dragon

 

Caraxes

O κοκκινωπός αρσενικός δράκος του Daemon Targaryen, πολεμοχαρής σαν τον αναβάτη του, γνωστός ως Blood Wyrm. Σίγουρα θα τον δούμε εν δράσει.

caraxes

 

Sunfyre

O δράκος του Aegon Targaryen (όχι του Jon Snow), χρυσός στην όψη με εξίσου χρυσές φλόγες. Ο Aegon ήταν ετεροθαλής αδερφός της Rhaenyra οπότε έχεις ήδη μία απάντηση για το τι θα συμβεί.

sunfyre and aegon ii

 

Dreamfyre

Θηλυκός, μπλε, με ασημένια φτερά. Ήταν αρχικά ο δράκος της Rhaena, της αδερφής του βασιλιά Jaehaerys του Α’,  αλλά στη συνέχεια πήρε ως δεύτερη αναβάτρια την Helaena Targaryen.

 

Meleys

Αρχικά ήταν ο δράκος της αδερφής και γυναίκας (Targayen είπαμε) του Baelon, Alyssa. Στη συνέχεια, πέρασε στη Rhaenys που βλέπουμε ήδη στη σειρά – την Queen Who Never Was.

meleys2

 

 

 

Vermithor

Ο δράκος του βασιλιά Jaeharys του Α’. Παρότι έγινε μαθούσαλας στο θρόνο, ο Vermithor όχι μόνο υπηρέτησε πιστά το βασιλιά αλλά και έναν δεύτερο αναβάτη που ακόμη δεν θα τον αποκαλύψουμε. Ο μπρούτζινος σε χρώμα δράκος, είναι ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν υπάρξει.

 

Vhagar

Ένας από τους τρεις μεγάλους δράκους που βοήθησαν στην κατάκτηση του Westeros. Mπρούτζινη με μπλε και γκρι χρώματα, ο θηλυκός δράκος άνηκε στο νερό πρίγκιπα Aemond Targaryen.

vhagar2

 

Seasmoke

Ασημένιος και γκρι, υπήρξε ο δράκος του Laenor Velaryon.

seasmoke

 

Tessarion

H ξακουστή Μπλε Βασίλισσα όπως αναφέρουν τα βιβλία του George R.R. Martin, ήταν ο θηλυκός δράκος του πρίγκιπα Daeron Targaryen.

 

Kαι τα «άγρια παιδιά»

Sheepstealer

O αρσενικός καφετής δράκος που ήδη έχει αναφερθεί στη σειρά, δεν συμπάθησε ποτέ ιδιαίτερα τους ανθρώπους και προτίμησε να κυνηγάει τα θηράματά του ανάμεσα στο Driftmark και το Wendwater. Για το στόρι, είχε έναν και μοναδικό αναβάτη, αλλά ας μην κάνουμε ακόμα spoilers.

Grey Ghost

Αρκετά ντροπαλός, όχι μόνο δεν ενοχλούσε τους ανθρώπους αλλά προτιμούσε να πετάει χαμηλά στη Narrow Sea για να τραφεί με ψάρια. Χλωμός στο δέρμα, σαν την ομίχλη, ήταν δύσκολο να τον εντοπίσεις.

Cannibal

Μαύρος σαν τον κάρβουνο με πράσινα μάτια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν θα σε κοιτούσε ποτέ σαν μεζέ. Γιατί; Γιατί ο Cannibal, εξού και το όνομα, προτιμάει να τραφεί με νεκρούς δράκους, αβγά δράκων και νεογνά δρακάκια που μόλις έκαναν την εμφάνισή τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved