Assosiated Press Λάτρεψες και εσύ το τένις λόγω Φέντερερ;

Ο GOAT εγκαταλείπει την ενεργό δράση και αισθανόμαστε πραγματικά περίεργα.

Δεν χρειαζόταν ποτέ να είσαι φαν του Φέντερερ για να παραδεχτείς ότι ήταν, είναι και ενδεχομένως να είναι για πάντα ο κορυφαίος. Δεν έχει σημασία αν τελικά ο Ναδάλ τον ξεπέρασε σε τίτλους Grand Slam ή αν ο Τζόκοβιτς θα τους ξεπεράσει και τους δύο στο μέλλον, η ουσία είναι ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν πάντοτε μια ξεχωριστή δύναμη κάθε φορά που πατούσε τα κορτ του τένις.

Και στυλάτος και κορυφαίος.

Σαν να ένιωθες ότι κάθε φορά που έπιανε τη ρακέτα κανείς δεν είχε περισσότερες πιθανότητες νίκης από εκείνον , ακόμα και αν αυτός ο κάποιος λεγόταν Ράφα Ναδάλ και το ματς ήταν σε χωμάτινη επιφάνεια. Σου το έβγαζε. Έτσι ήταν ο Φέντερερ.

 

 

Όσους τενίστες και αν έχεις δει στη ζωή σου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εάν κάποιος μπόρεσε να αγγίξει την τελειότητα, αυτός ήταν σίγουρα ο Ελβετός. Απόλυτος, κυρίαρχος, αυθεντικός και πάνω από όλα, συμπαθής. Όταν εγκατέλειπαν την ενεργό δράση οι Αγκάσι και Σάμπρας, εκείνος ήταν που κράτησε το άθλημα ψηλά σε δημοφιλία και ταυτόχρονα τράβηξε και άλλο κόσμο στα κορτ με το επιβλητικό παιχνίδι του και την ακόρεστη σχέση του με τη νίκη.

Ταυτόχρονα όμως στον Φέντερερ χρωστάνε πολλοί άλλοι τενίστες το γεγονός ότι απέκτησαν δική τους fan base. Πόσος κόσμος άραγε ξεκίνησε να υποστηρίζει τον Ναδάλ ή τον Τζόκοβιτς, όχι απλά γιατί γούσταραν το στυλ τους, αλλά γιατί μπόρεσαν να εμπνεύσουν ότι είναι άξιοι αντίπαλοι και πιθανά εμπόδια για τη σάρωση όλων των τροπαίων του τένις από τον GOAT.

Τι κάνει και βγάζει τόσο χρήμα, ακόμα και αν μένει μακριά από τα Grand Slam;

Είναι ο GOAT για έναν πολύ απλό λόγο

Ο Φέντερερ -και αυτό το γράφει ένας φαν του Ναδάλ- πέραν του τρόπου παιχνιδιού, του ήθους και των τίτλων, είχε στο μυαλό του ένα στοιχείο που τον κάνει κορυφαίο. Να κάνει το άθλημά του καλύτερο από ότι το γνώρισε.

 

 

Πήρε το τένις σε πολύ καλό επίπεδο και έκανε τα πάντα για να το βλέπει καθημερινά να εξελίσσεται. Σε διαρκή βάση το έβλεπε να γίνεται πιο γρήγορο, πιο ελκυστικό, πιο θεαματικό και να έχει αντιπάλους καλύτερους παίκτες. Μαζί με το τένις εξελισσόταν και ο ίδιος με κάθε του νίκη, κάθε του προπόνηση, κάθε του σφιγμένη γροθιά.

Ξεχνιέται η ανάρτησή του όταν ο Ναδάλ τον προσπέρασε σε Grand Slam;

«Σ’ αγαπώ (τένις) και δεν θα σ’ αφήσω ποτέ». Ένα αντίο, ένα τρέμουλο και ένα τέραστιο κεφάλαιο τελειώνει στον κόσμο του αθλητισμού. Ο Φέντερερ είναι ο GOAT και αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει κάθε άνθρωπος που παρακολουθεί τένις.

Ακόμα και αν δεν είναι φαν του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved