Εσύ θα πήγαινες κρουαζιέρα με την Κιβωτό του Νώε;

Μην ανησυχείς, δεν θα έχεις παρέα το ζωικό βασίλειο. 

Είκοσι χρόνια πάλευε αυτός ο τρομερός μερακλής για να καταφέρει να φτιάξει την Κιβωτό του Νώε. Το εκπληκτικό αυτό κατόρθωμα βρίσκεται στον ποταμό Maas, στην Ολλανδία, και τα τελευταία χρόνια έχει εκπλήξει ντόπιους και αγνώστους που περπατούν στο μέρος. Στην αρχή το βλέπεις και δεν το πιστεύεις, κάτι σου θυμίζει κι αμέσως το μυαλό σου ανατρέχει σε θρησκευτικές ταινίες που έχεις δει στην τηλεόραση. Ναι, είναι η πραγματική (σχεδόν) Κιβωτός. Ο Johan Huibers, ο τύπος που το εμπνεύστηκε και το έφτιαξε με τόσο κόπο, είναι ξυλουργός και ο ίδιος λέει πως το σχέδιο και το κουράγιο για να το κατασκευάσει του το έδωσε ο ίδιος ο θεός. Ο άνθρωπος φαίνεται πως όχι απλά πιστεύει στον θεό αλλά είναι ικανός να δείξει την πίστη του με ένα πραγματικά μεγαλειώδες έργο που του πήρε 20 χρόνια να τελειώσει.

 

 
 

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός μας προειδοποιεί για τελευταία φορά

Ο Huibers εργάστηκε για 20 χρόνια και ξόδεψε πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει το έργο του που είναι πλέον κάτι σαν αξιοθέατο στην πόλη. Εδώ μιλάμε για μία επαγγελματική δουλειά, μία αδιανόητη θυσία από τον ίδιο για να αποδείξει την πίστη του. Αν σκεφτεί κανείς πως η πραγματική κιβωτός ΗΤΑΝ έτσι, τότε θα αναλογιστεί και στο μέγεθος της εργασίας που έκανε ο Huibers. Ο βασικός στόχος όμως του Huibers είναι να καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα έτσι ώστε να πλεύσει την κιβωτό στο Ισραήλ. Αυτό κι αν ακούγεται σαν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Ουσιαστικά ο Huibers οραματίζεται να κάνει πράξη την Βιβλική σκηνή στην οποία ο Νώε φέρνει την Κιβωτό στον Λαό του Θεού.

Το βασικό πρόβλημα του Huibers αλλά και της κιβωτού είναι πως το σκάφος δεν έχει μηχανές αλλά ούτε και πανιά για να μπορέσει να μετακινηθεί πάνω στο νερό. Για να κάνει όμως αυτό πρέπει να ξοδέψει άλλο ένα εκατομμύριο σε εξοπλισμό και οργάνωση. Ο Huibers σχολίασε πως το μισό όνειρο ζωής του έχει γίνει πραγματικότητα και πως το άλλο μισό είναι να φτάσει με την Κιβωτό στο Ισραήλ, στην χώρα του Θεού. Σήμερα η Κιβωτός του Huibers είναι δημοφιλής στην πόλη και αποτελεί τουριστικό σημείο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του Limburg. Αυτό το έργο έχει μήκος πάνω από 91 μέτρα και ύψος περίπου 5 ορόφων.

 

 

Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, ο Huibers κατασκεύασε αυτό το μνημειακό έργο για να αποδείξει πως υπάρχει Θεός. Πώς όμως ακριβώς το πέτυχε αυτό βέβαια ακόμη αναρωτιόμαστε αλλά οκ. Πάντως πιστεύει πως λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη όντως οι στάθμες των θαλασσών θα ανέβουν και ίσως η Κιβωτός του να χρησιμεύσει τελικά. Όπως τότε έτσι και σήμερα, κανείς δεν δίνει σημασία στα επιστημονικά στοιχεία, κι έτσι η καταστροφή μπορεί τελικά να είναι κοντά. Τόσο κοντά που δεν το ξέρουμε. Μήπως τελικά αυτός ο τρελός Ολλανδός ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς;  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved