Είπε κανείς πως δεν υπάρχουν «ευγενικές» ληστείες;

Καμία ληστεία δεν έχει κάτι το θετικό, τουλάχιστον όλες εκτός από αυτή που έγινε πρόσφατα στο Βόλο. 

Ζόρικο να καλύπτεις το αστυνομικό ρεπορτάζ αυτήν την εποχή. Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από παράνομες πράξεις, όπως καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ενδοοικογενειακή βία, μηνύσεις, κλοπές και ληστείες. Σημάδι πως η κοινωνία μας δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά. Το βιοτικό επίπεδο κατεβαίνει επικίνδυνα και σε συνάρτηση με τα ψυχολογικά που μας άφησε ο εγκλεισμός λόγω του Covid-19, το κοκτέιλ γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Κάθε ημέρα καταγράφεται μία ιστορία εγκλήματος ή παράνοιας.

Ωστόσο η σημερινή είδηση από το δελτίο της αστυνομίας έρχεται να μας μιλήσει για τον τύπο που διεκδικεί τον τίτλο του «πιο ευγενικού ληστή της χρονιάς». Όλα συνέβησαν στον Βόλο. Εκεί ένας άνδρας μπήκε σε μία δομή διαγνωστικών τεστ που ανήκει σε ιδιωτικό εργαστήριο και κρατώντας μία σύριγγα ζήτησε τις εισπράξεις. Η κοπέλα που έκανε τα rapid test, αντιλαμβανόμενη πως δεν βρίσκεται σε νηφάλια κατάσταση (όλα δείχνουν ότι είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών), του ζήτησε χρόνο να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη αλλά τελικά αρνήθηκε να του δώσει χρήματα.

 

 

Η αντίδραση του άνδρα ήταν... ιπποτική. Ζήτησε συγγνώμη για την ενόχληση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πειράζει, ζητώ συγγνώμη» και έφυγε από τον χώρο.

Η πιο ηλίθια ληστεία στην ιστορία των ηλίθιων ληστειών

Λίγα μέτρα μακριά αστυνομικοί τον εντόπισα και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (βρέθηκε πάνω του ένα φιξάκι ηρωίνης) και για απόπειρα ληστείας.

Μία ακόμη ιστορία ενός ανθρώπου που γίνεται έρμαιο των σκληρών ναρκωτικών ουσιών. Εικόνες που βλέπουμε καθημερινά. Άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας, της κοινωνίας και της Πολιτείας. Ας μην τους αφήνουμε στο περιθώριο. Τον τίτλο του «πιο ευγενικού ληστή», ωστόσο, τον κερδίζει επάξια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved