Χρόνια τώρα κουβαλάει ολόκληρη την ανδρική ιστορία της μόδας.

Το Σάββατο που μας πέρασε ο άλλοτε Πρίγκιπας Κάρολος έγινε ανεπίσημα ο νέος Μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκτός από τον τίτλο του πλέον ηλικιωμένου διαδόχου, ο Κάρολος Γ' κερδίζει δίκαια και εκείνο του πιο στυλάτου. Ίσως τον έχουμε τοποθετήσει και λίγο αρνητικά στο κεφάλι μας μιας και εμφανίζεται συχνά κάπως “δυσκοίλιος” λόγω της επισημότητας, στην προσωπική ζωή του όμως μπορούμε να πούμε πως το έχει πολύ με το ντύσιμο.

Βασιλιάς στο ντύσιμο, βασιλιάς και στη ζωή:

 

 

Υπάρχουν πολλές στιγμές στην ζωή του νέου Βασιλιά που κάποιος θα μπορούσε να τον πει και δεινό style icon. Όλες του οι εμφανίσεις σπάνε ταμεία και τα ρούχα του είναι ένα κι ένα. Τι άλλο όμως θα μπορούσε κανείς να περιμένει από ένα μέλος της οικογένειας του Οίκου των Windsor;

Βασιλιάς Κάρολος: Οι πιο περίεργες πτυχές του νέου μονάρχη

Ο άνθρωπος έχει φορέσει από καουμπόικο καπέλο και κουστούμι μέχρι ροζ φράκο. Εν ολίγοις ο Κάρολος έχει κότσια στο ντύσιμο και αυτό φαίνεται σε κάθε του εμφάνιση μέχρι σήμερα. Ειδικά την δεκαετία του '70 και του '80.

«Κάποτε ήμουνα πουλί και μ' αγαπάγανε πολλοί» που λέει το άσμα. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τον μεστωμένο πλέον Κάρολο τον Τρίτο.

Άνετα θα μπορούσες να τον μπερδέψεις για μέλος κάποιας hype 80's pop μπάντας, με τα chinos του, τα μπλουζάκια του με τις τσαχπίνικες στάμπες, το μαλλί το ατημέλητο, τα κουστούμια του τα ραμμένα και κομμένα πάνω του. Δεν είναι τυχαίο που όλοι ασχολιόντουσαν μαζί του, πριν ακόμη έρθει ο τραγικός θάνατος της Νταϊάνα.

 

 

Αν ο Κάρολος γνωρίζει κάτι στο ντύσιμο αυτό είναι να δείχνει το λεγόμενο soft power αίσθημα με διάφορα πολύ επιλεγμένα outfits. Πάρε για παράδειγμα εκείνη την επική στολή σαφάρι που μόνο εκείνος μπορεί να την προωθήσει σαν κάτι το μοδάτο. Κι αυτά όλα μέσα στην πιο δύσκολη δεκαετία, δηλαδή το '80.

Και δεν είναι μόνο τα ρούχα του, είναι και οι κινήσεις του που τον κάνουν περιζήτητο. Δεν είναι τυχαίο που ο ηθοποιός που τον υποδύεται στο The Crown λέει χαρακτηριστικά: “Κάθε φορά που βγαίνει από το αυτοκίνητο κάνει τρεις στάνταρ κινήσεις, τσεκάρει τα μανικετόκουμπα του, τσεκάρει την τσέπη του και μετά χαιρετάει”. Πάντα η ίδια κίνηση. 

Κάποτε ο ίδιος είπε: “Το στυλ μου έρχεται στη μόδα κάθε 25 χρόνια”. Εντάξει, μετριόφρων δεν τον λες, παρόλα αυτά είναι αυθεντικός. 

Πουκάμισα από τον Jermyn Street shirtmaker Turnbull & Asser, παπούτσια από Crockett & Jones, βασιλικές στολές από Ede & Ravenscroft, κουστούμια από τους Gieves & Hawkes και Anderson & Sheppard. Άλλο επίπεδο ο Κάρολος.

Μπορείς να τον μιμηθείς; Έχεις τα κότσια;

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved