Τέλος η σεξουαλική παρενόχληση στο δρόμο. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα πράξη.

Πολύ σύντομα στην Μεγάλη Βρετανία θα είναι κι επισήμως παράνομο να μιλάς χωρίς σεβασμό στις γυναίκες στο δρόμο. Το Κοινοβούλιο είναι στις διαδικασίες να περάσει ισχυρό νόμο που θα θεωρεί αδίκημα αν κάποιος μιλήσει σε γυναίκα προσβλητικά στο δρόμο.

Ο νόμος θα έχει ως κέντρο του το λεγόμενο, και πολύ κοινό σε όλο τον κόσμο, public sexual harassment, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun από χτες.

Λέγεται όμως πως δεν θα περάσει ο νόμος αυτός εύκολα από κάποιους. Αυτό φυσικά μας θλίβει γιατί κανονικά θα πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα να μιλάς προσβλητικά στις γυναίκες, σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Μ. Βρετανία.

Εδώ θα δεις τον δολοφόνο που σκότωσε την Sarah Everard στο Λονδίνο:

 

 

Γιατί η κυβέρνηση όμως ακόμη το σκέφτεται;

Μία κυβερνητική πηγή ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει εύκολα αυτό το νόμο γιατί θα είναι εντελώς αντιπαραγωγικός και σε πολλές περιπτώσεις πολύ περίπλοκος για τα όργανα της τάξης.

 

 
 

Εμείς αναρωτιόμαστε όμως μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτός ο ανεξέλεγκτος ψυχικός βιασμός των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Όπως η εξύβριση έτσι και η σεξουαλική παρενόχληση, σε οποιαδήποτε μορφή της πρέπει να διώκεται ποινικά και να θεωρείται αδίκημα. Το σωστό αυτό είναι. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μιλάει προσβλητικά στις γυναίκες.

Πακέτο νόμων υπέρ των γυναικών

Ο νόμος αυτός όμως θα ταιριάζει απόλυτα με τον άλλο νόμο που διώκει ποινικά την οποιαδήποτε εκμετάλλευση φωτογραφικού υλικού γυναικών. Μερικές φορές όμως όντως αναρωτιόμαστε γιατί οι κυβερνήσεις είναι τόσο αργές στο να περάσουν νόμους οι οποίοι λειτουργούν για τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά δεν αργούν καθόλου να περάσουν νόμους οι οποίοι αφορούν οικονομικά ζητήματα. Οι κυβερνήσεις είναι εκεί που είναι για να προστατεύουν τον πολίτη και όχι να τον επιβαρύνουν.

 

 
 

Ο βίαιος φόνος μίας ακόμη γυναίκας

Το όλο ζήτημα πυροδοτήθηκε στην Μ. Βρετανία ξανά μετά τον βίαιο φόνο της Sarah Everard από τον Wayne Couzens, ο οποίος απήγαγε, βίασε και σκότωσε την γυναίκα. Τέτοια περιστατικά φυσικά πυροδοτούνται από τον δρόμο και από εκεί ξεκινάει το όλο πράγμα.

Αν ο νόμος γίνει πολύ πιο αυστηρός οι περισσότεροι ανεγκέφαλοι θα συμμορφωθούν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεται το μπέρδεμα μέσα στο μυαλό των Κυβερνήσεων να περνάνε νόμους που προστατεύουν τις γυναίκες από τέρατα σαν τον Couzens.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved