Scott Adkins πώς αντέχεις με τόσο ξύλο που πέφτει στις ταινίες;

Ο Yuri Boyka της καρδιάς μας ξέρει πώς να παραμένει σε φόρμα.

Ο Scott Adkins δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας μεγάλος ηθοποιός του Hollywood. Πιθανόν να μην είναι και από τους αναγνωρίσιμους. Όμως την φάτσα του την έχεις δει σίγουρα και μάλιστα σε ταινία που πέφτει ξύλο. Τίμιο παιδί. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Δεν νομίζει πως είναι ο DiCaprio για να ζητάει Όσκαρ, δεν νομίζει πως είναι ο The Rock που πρόσφατα δήλωσε ότι θέλει να παίξει τον James Bond. Ο Adkins έχει συμμετάσχει σε ένα σωρό ταινίες πολεμικών τεχνών. Έχει φάει ξύλο από τον Donnie Yen στο τελευταίο Ip Man, έχει κάνει την εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος των Expendables και τώρα πρόκειται να τον δούμε στην τέταρτη ταινία του John Wick. Καθόλου άσχημα.

Η πλάκα εν τω μεταξύ είναι η εξής. Ότι ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί δεν κουράζονται επειδή εκτελούν χορογραφίες. Χώρια του ότι πάντα πέφτουν ψιλές σε αυτές τις σκηνές, η σωματική αντοχή που απαιτείται για να εκτελεστούν οι σκηνές αυτές είναι τεράστια. Πώς αντέχουν; Ο Scott Adkins μίλησε μεταξύ άλλων για αυτό σε συνέντευξή του σε δημοσιογραφικό μέσο του εξωτερικού.

 

Για τις σκηνές μάχης και τους τραυματισμούς

«Θυμάμαι στο Ninja 2 ότι τράβηξα τους μύες στην πλάτη μου τόσο άτσαλα που δεν μπορούσα να κλωτσήσω. Μιλάμε για μία ταινία με 11 διαφορετικές σκηνές μάχης, όπου απλά έσφιξα τα δόντια και προσπάθησα να ξεχάσω τον πόνο. Έξι μήνες πριν βγει το remake του Universal Soldier έπαθα ρήξη χιαστού. Δούλευα με ειδικό μηχάνημα στο πόδι για να μπορέσω να βγάλω τις σκηνές. Είναι πραγματικά σπουδαία βοήθεια και ειδικά με την τεχνολογία, αλλά προφανώς χρειάστηκε να κάνω χειρουργείο».


Για την προετοιμασία των ρόλων του

«Πλέον έχω γυμναστήριο στο σπίτι μου. Στο δικό μας κομμάτι, το στρέτσινγκ είναι βασικό γιατί προσφέρει ευκολία κινήσεων. Θυμάμαι την κίνηση που είχα όταν ήμουν 18. Για να συνεχίσω να είμαι έτσι, πρέπει να εστιάσω σε ασκήσεις που απαιτούν ευελιξία. Είναι σημαντικό να έχεις δύναμη, αλλά χάνεις την ευελιξία σου και εκείνη θα σε κάνει να το πληρώσεις αν δεν την προσέξεις. Ουσιαστικά έχεις μία μηχανή που πρέπει να την κρατάς καλά λαδωμένη».

 

 


Για την διατροφή που ακολουθεί

«Προέρχομαι από οικογένεια χασάπηδων. Έχω δοκιμάσει διάφορες δίαιτες, χημικές, keto, αλλά δεν δουλεύουν σε μένα. Χρειάζομαι πολλές θερμίδες για να μπορέσω να αντέξω και με έχει βοηθήσει πολύ η διαλειμματική νηστεία που βασίζεται στο χρονικό περιορισμό λήψης τροφής, χωρίς να καθορίζεται σαφώς το είδος του φαγητού. Έχω αφήσει το πρωινό και τρώω ισορροπημένο μεσημεριανό και βραδινό».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved