Πώς θα υιοθετήσεις το ιταλικό στυλ στο ντύσιμό σου

Τα κομμάτια που θα σε βοηθήσουν να το χτίσεις.

Δεν είναι τυχαίο που οι Ιταλοί που ακολουθούν το παραδοσιακό ντύσιμο θεωρούνται από τους πιο καλοντυμένους στον κόσμο. Το στυλ τους έχει αποτελέσει επιρροή για την δημιουργία χιλιάδων brand στον κόσμο, ενώ το ιταλικό ρούχο ξεχωρίζει για την ποιότητα της κατασκευής του. Με βάση τα παραπάνω, έχεις κάθε λόγο να υιοθετήσεις το ιταλικό στυλ και να το βάλεις στην καθημερινότητά σου. Έχοντας τα παρακάτω.

 

Το denim πουκάμισο

Ναι, μπορεί να το φορούν οι μισοί και βάλε πρωταγωνιστές του Hollywood στις σειρές και τις ταινίες, αλλά η ταυτότητά του είναι 100% made in Italy. Έκανε την εμφάνισή του την δεκαετία του ’50 πολύ πριν οι Αμερικανοί το φορέσουν στον Μαγκάιβερ και ένα σωρό άλλους 80s τύπους και έκτοτε έχει καταφέρει να συνδυαστεί με την ιταλική φινέτσα. Προτίμησε μονόχρωμα και ανοιχτά χρώματα στο denim, το οποίο συνδυάζεται υπέροχα με μπότες και chinos.

 

 

Τα κλασσικά chinos

Αν το διάβασες παραπάνω και έχεις άγνωστη λέξη, να σου το αναλύσουμε. Είναι το υφασμάτινο, μεσάτο παντελόνι, που έχει λίγο πιο στενή γραμμή από τα κανονικά παντελόνια και καταλήγει στις αναλογίες του σώματός σου – χωρίς να σε κάνει να φαίνεσαι ατσούμπαλος. Το καλύτερο είναι πως τα chinos ταιριάζουν για όλες τις ώρες. Είναι το παντελόνι για το πάρτι, για το γραφείο, για το δείπνο μετά την δουλειά, για το ραντεβού. Και ευτυχώς κυκλοφορεί σε πολλές αποχρώσεις.

 

 

Το cardigan

Τα αυθεντικά ιταλικά cardigans μέχρι και σήμερα δεν είναι τα βαμβακερά, αλλά αυτά που κατασκευάζονται από κασμίρι (σ.σ.: το ύφασμα προέρχεται από τις κατσίκες και εικάζεται πως το έφεραν μέχρι την Ιταλία οι Μογγόλοι). Εννοείται πως θα βρεις και βαμβακερά, αλλά η ιστορία του ρούχου ξεκίνησε στην ιστορία έχοντας ως βάση στο μυαλό τους κάτι βελούδινο, γι’ αυτό και πολλές εταιρείες συνεχίζουν να κατασκευάζουν μόνο cardigans από κασμίρι. Στα καλά νέα, το cardigan είναι μία κομψή εναλλακτική επιλογή από το σακάκι ή το δερμάτινο, που παράλληλα θα σε κρατήσει ζεστό.

 

 

Το αθάνατο ιταλικό παπούτσι

Από τον 19ο αιώνα, οι Ιταλοί όχι μόνο τελειοποίησαν το παπούτσι αλλά πέρασαν στην ριζοσπαστική του παραγωγή με τις ιδέες τους. Είτε διαλέξεις σκαρπίνι, είτε μπότα, είτε loafer, για τα ιταλικά παπούτσια πρέπει να θυμάσαι το εξής: ότι ταιριάζουν με τα πάντα και ότι χρειάζονται περιποίηση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζεις να περιποιείσαι το δέρμα με βερνίκι και γυαλίζοντάς του, έτσι ώστε να μην γίνει σκληρό και σε χτυπήσει στο πόδι. Κατά τα άλλα, τίποτα δεν πήγε στραβά με ένα ζευγάρι ιταλικά παπούτσια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved